Καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας στη Βενετία, που έχει σαν αποτέλεσμα να στερεύει η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, η λίμνη Γκάρντα. Η στάθμη των υδάτων έπεσε σε χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ, καθιστώντας για πρώτη δυνατή την πρόσβαση στο μικρό νησί Σαν Μπιάτζιο μέσω ενός μονοπατιού.

«Έχω ζήσει εδώ για περισσότερο από 18 χρόνια και δεν έχω δει ποτέ τη λίμνη να έχει ξεραθεί τόσο πολύ. Συνήθως έρχομαι εδώ με βάρκα αλλά αυτή τη φορά μπορούσα να έρθω με τα πόδια. Είναι πολύ άσχημο. Ας ελπίσουμε ότι θα βρέξει» είπε επισκέπτης, σύμφωνα με το Mega.

Η λίμνη χάνει δύο εκατοστά νερού την ημέρα και η θερμοκρασία της λίμνης ήταν πάνω από το μέσο όρο για τον Αύγουστο. Είναι μία δραματική κατάσταση για τη λίμνη, για τη χλωρίδα και την πανίδα αλλά και για το περιβάλλον. Στην πόλη των Δόγηδων οι παραδοσιακές γόνδολες αδυνατούν να πλεύσουν στα κανάλια.

Τη στιγμή που οι πλημμύρες είναι συνήθως η κύρια ανησυχία κατοίκων και αρχών, φέτος η Βενετία αντιμετωπίζει ασυνήθιστα χαμηλές παλίρροιες. Οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους και επισημαίνουν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 50 μέρες βροχής για να επανέλθει σε κάποιο βαθμό η κατάσταση