Ύστερα από τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, το Παφίτικο Καρναβάλι επέστρεψε δυναμικά για να τονώσει και να εμπλουτίσει την ψυχαγωγία και το τουριστικό προϊόν της Πάφου, ανανεωμένο αλλά και πιστό στην παράδοση.

Oι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα Σάββατο με τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στην Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στην Πάφο και με τη συμμετοχή πέρα των 45 αρμάτων και ομάδων. Πριν από την έναρξη της παρέλασης οι Κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωτήρη Καραγιώργη, εμπλούτισαν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με όμορφες μελωδίες και τραγούδια.

Την παρέλαση παρουσίασαν ο ηθοποιός Πέτρος Πέτρου και η δημοσιογράφος B. J. Browne.

Ο Πέτρος Πέτρου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως όλοι συμμετείχαν στην μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση για το Παφίτικο καρναβάλι 2023 και μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας. Θα χαρούμε, θα διασκεδάσουμε, θα χορέψουμε, είπε χαρακτηριστικά, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας.

Εξάλλου η δημοσιογράφος B. J. Browne είπε πως η σημερινή ημέρα αποτελεί μέρα χαράς και διασκέδασης. Είμαστε ανέφερε, πολύ χαρούμενοι που παρουσιάζουμε το Παφίτικο καρναβάλι και συμμετέχουμε σε αυτή την αποκριάτικη εκδήλωση με την πολυάριθμη συμμετοχή αρμάτων.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η τελευταία αποκριάτικη παρέλαση έγινε πριν από τρία περίπου χρόνια λόγω της πανδημίας, ενώ μετά την ανακαίνιση του κέντρου της πόλης, όχι μόνο της Γρίβα Διγενή, αλλά και μέχρι και το άγαλμα Μακαρίου, για πρώτη φορά, όπως τόνισε, η καρναβαλίστικη παφίτικη παρέλαση γίνεται στο κέντρο της πόλης.

Πρόσθεσε πως η παρέλαση φέτος φιλοξένησε τον διπλάσιο κόσμο, ξεπερνώντας τις 15.000, αλλά και τους διπλάσιους καρναβαλιστές.

Ο κόσμος συνέχισε, λόγω και των καιρικών συνθηκών είναι έξω από τη μία το μεσημέρι, προσθέτοντας πως υπάρχει μια γιορτινή ατμόσφαιρα από μικρούς, μεγάλους, παππούδες, γιαγιάδες, γονείς και μικρά παιδιά, και ευχήθηκε επίσης αυτό το τριήμερο να γιορταστεί με αγάπη, υγεία και ασφάλεια.

Η έναρξη της παρέλασης έγινε με την είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου με θέμα «Ο Βασιλιάς Ήλιος και η Πριγκίπισσα Σελήνη» στην Πάφο, διερχόμενος στη συνέχεια τη Λεωφόρο Γ. Γρίβα – Διγενή με τη συνοδεία της Σχολής Χορού «Danceroom Jake Athanasiades», της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και των Μαζορετών της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου.

Οι 45 περίπου ομάδες και τα άρματα ήταν εμπνευσμένα από τις μέδουσες, από τους ήρωες των κινούμενων σχεδίων, από τα σκυλιά της Δαλματίας, από τους Ινδιάνους, τις βασίλισσες της νύχτας, τις νεράιδες, τα ζάρια και άλλα.

Ξεχωριστή νότα έδωσε το άρμα υπό τον τίτλο «Rhythmic Life Heroes» του Γυμναστικού Συλλόγου Ακάμα, ενισχύοντας έτσι το μήνυμα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος «Life Heroes» ή αλλιώς «Ήρωες ζωής» που πολύ όμορφα και πρωτοποριακά προωθεί φέτος σε ολόκληρη την Κύπρο.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Δέσπω Ιακώβου ανέφερε εκ μέρους του Γυμναστικού Συλλόγου Ακάμα πως ο Σύλλογος αποφάσισε στο πλαίσιο της προώθησης της αρχής του εθελοντισμού και της προσφοράς, να στηρίξει φέτος στην καρναβαλίστικη παρέλαση στην Πάφο το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, με τα καθαρά έσοδα από τη συμμετοχή και αγορά στολών της ομάδας να δοθούν για ένα κόσμο γεμάτα χαμόγελα.

Η παρέλαση μεταδόθηκε ζωντανά από την  Πλατεία Κέννεντυ, ενώ μετά το πέρας της ακολούθησε γλέντι με όλους τους συμμετέχοντες στον ίδιο χώρο.

Σημειώνεται πως οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Πόλη Χρυσοχούς θα κορυφωθούν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με την πραγματοποίηση της καρναβαλίστικης παρέλασης, ενώ στον Δήμο Πέγειας η καρναβαλίστικη παρέλαση έγινε την περασμένη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ