Στενά παρακολουθεί την κατάσταση η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η οποία λόγω των έκτακτων εξελίξεων, της μετάβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες και εν αναμονή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάσισε να ακυρώσει την σύσκεψη που είχε αρχικά συγκαλέσει για τις 11:00 με κρατικούς αξιωματούχους.

«Λόγω των έκτακτων εξελίξεων καθώς και της μετάβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες και εν αναμονή των αποφάσεων της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η σύσκεψη στη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν θα πραγματοποιηθεί», αναφέρεται σε ενημέρωση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Παρακολουθούμε στενά την όλη κατάσταση, με ιδιαίτερη αγωνία και ανησυχία, και είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα», προστίθεται.

Λίγο νωρίτερα, από το Ντουμπάι όπου βρίσκεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε δηλώσει ότι προσπαθεί να βρει τρόπο αν είναι δυνατό να παρευρεθεί στην αποψινή συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Ουκρανικό, «ιδιαίτερα μετά την πρωινή εξέλιξη».