«Σώμα/ Χώρος»: Mία περφόρμανς της Αριάννας Οικονόμου 20 ΙούνιοςΙούν 2024 20:00

Χορός

O πολιτιστικός οργανισμός Sic. Contemporary Culture ξεκινά τη δράση του με μια ενεργοποίηση του έργου "Σώμα/Χώρος" της Αριάννας Οικονόμου, την πρώτη περφόρμανς σύγχρονου χορού που παρουσιάστηκε στην Κύπρο το 1983.

Η παράσταση θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 20 Ιουνίου, στις 20:00, στο χώρο του οργανισμού Sic. στη Λευκωσία.

H ενεργοποίηση αφορά ένα διευρυμένο σχολιασμό πάνω στο έργο, μέσα από ένα διαλογικό περφόρμανς μεταξύ της Οικονόμου και του Πέτρου Κονναρή.

Σημειώνεται ότι το «Σώμα/ Χώρος» αποτελεί την πρώτη παρουσίαση contact improvisation (αυτοσχεδιασμών επαφής) στο Κυπριακό κοινό, μ’ ένα συνδυασμό επαγγελματιών και ερασιτεχνών χορευτών, ταυτόχρονη με την παγκόσμια εδραίωση της πρακτικής αυτής από τον Στιβ Πάξτον.

Πρόκειται επίσης για μια από τις πρώτες περιπτώσεις διαμεσικής καλλιτεχνικής σύμπραξης μεταξύ της Οικονόμου, του εικαστικού καλλιτέχνη Θεόδουλου Γρηγορίου και του συνθέτη Νικόλα Οικονόμου.

Το έργο παρουσιάστηκε επίσης (οπτικογραφημένο) στη δημόσια τηλεόραση, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στον τύπο της εποχής. Επανεξετάζοντας αυτό το σημαντικό επεισόδιο στην ιστορία της τέχνης της Κύπρου και αναπλαισιώνοντας το στο σήμερα μέσω συνεργατικών διαδικασιών, η δράση προτείνει ένα νέο τρόπο διαφύλαξης της ιστορίας της περφόρμανς και όσων θεμάτων την απασχολούν.

Η δράση σχετίζεται τόσο με την ανάγκη αρχειοθέτησης του καλλιτεχνικού πλούτου της χώρας, όσο και με μια πιο δημοκρατική και ενσώματη προσέγγιση στην κατασκευή των αρχείων αυτών.

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 99 548349

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org