Γιορτή της Μουσικής στη Λεμεσό 21 ΙούνιοςΙούν 2023 17:45

Φεστιβάλ

Η Alliance Française de Limassol με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής και τα 60 χρόνια παρουσίας της στα πολιτιστικά δρώμενα, διοργανώνει και φέτος σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού και τη Γαλλική Πρεσβεία ένα πολυμορφικό μουσικό φεστιβάλ στις πλατείες της Λεμεσού με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

7 μουσικά σχήματα σε 3 διαφορετικά σημεία της πόλης θα δώσουν νότες χαράς και ηχοχρωμάτων.

Στις 5:45 μ.μ. το πολυμελές σχήμα κρουστών Batukinio θα σηματοδοτήσει την έναρξη του φεστιβάλ με ένα “μουσικό περίπατο” ξεκινώντας από το θεατράκι του Μώλου μέχρι το παλιό Λιμάνι. Στις 6:00 μ.μ. στην πλατεία Μιχάλη Κακογιάννη στο παλιό Λιμάνι Λεμεσού παίρνουν τη σκυτάλη τα μουσικά σχήματα Παπαδάκειο Δημοτικό Ωδείο με κλασσική μουσική, Trio Rodine με τραγούδια της Μεσογείου και French Connection με γαλλικά τραγούδια και Jazz. Το κλείσιμο του φεστιβάλ θα γίνει στην πλατεία Κάστρου στις 8:00 μ.μ. με τα μουσικά σχήματα Gaba Project με Handpan και Λύρα, Con Yapa με Latin Jazz και Irinaeos Koulouras Trio με Jazz.

Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής. Μέσα σε λίγα χρόνια, η Γιορτή Μουσικής έγινε ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό και διεθνές πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 120 χώρες και στις 5 ηπείρους, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και την Αυστραλία και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Δωρεάν και ανοιχτή σε όλους τους μουσικούς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, η Γιορτή της Μουσικής απευθύνεται σε όλα τα κοινά και αναδεικνύει όλα τα μουσικά είδη. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ' όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org