Παρουσίαση βιβλίου: «Όταν μας άφησε η θάλασσα» 13 ΙούνιοςΙούν 2024 19:00

Διαλέξεις

Τo Πανεπιστήμιο Frederick, οι Εκδόσεις Πατάκη και το Βιβλιοπωλείο Rivergate οργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Άννας Κουππάνου με τίτλο «Όταν μας άφησε η θάλασσα»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη, 13 Ιουνίου στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών «Τάσσος Παπαδόπουλος» του Πανεπιστημίου Frederick, στη Λευκωσία.

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου, Έλενα Ιωαννίδου, η συγγραφέας Νιόβη Κερκίδου και ο εκπαιδευτικός Λούκας Περικλέους.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Δευτεράς (Υπεύθ. Εκπαιδευτικός, Χριστίνα Γεωργίου) και του Δημοτικού Σχολείου Παλουριώτισσας Γ’ (Υπεύθ. Εκπαιδευτικός, Μαρία Δήμου, Διευθύντρια).

Για το βιβλίο

Κύπρος, 1974. Η τουρκική εισβολή στερεί από την Κατερίνα Χρυσοστόμου, ένα νεαρό κορίτσι από την Κερύνεια, το χωριό, το σπίτι, ίσως και τονπατέρα της. Μαζί με τον δίδυμο αδελφό της Μιχάλη επιβιβάζονται σε ένα καράβι που ταξιδεύει για την Ελλάδα.Μαζί τους ταξιδεύουν κι άλλα παιδιά. Εκατοντάδες κορίτσια και αγόρια, χωρίς γονείς, χωρίς άλλα μέλη των οικογενειών τους, κατευθύνονται προς τον Πειραιά με την ελπίδα μιας καινούριας ζωής, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε ιδρύματα και οικογένειες και να ξαναπιάσουν το νήμα μιας ήρεμης ζωής.

Η Κατερίνα και ο Μιχάλης βρίσκονται σε μια χώρα που γνωρίζουν μόνο από βιβλία και ιστορίες. Η ζωή όμως τους επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις. Θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά και ανάμεσά τους; Θα τα καταφέρουν μαζί;

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org