Έκθεση τελειόφοιτων του Προγράμματος Καλών Τεχνών 13 ΙούνιοςΙούν 2024 19:00 - 20 ΙούνιοςΙούν 2024 23:00

Εικαστικά

Έκθεση τελειόφοιτων του Προγράμματος Καλών Τεχνών του Τμήματος Σχεδιασμού και Πολυμέσων με τίτλο «Cyprus Young Contemporaries: Reverie» παρουσιάζει από την Πέμπτη, 13 Ιουνίου,  το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο Korai Project Space, στη Λευκωσία. 

Η έκθεση μεταφέρει τους θεατές σε ένα πολυαισθητηριακό κόσμο όπου ενώνονται όνειρα και πραγματικότητα. Το κάθε εικαστικό έργο που παρουσιάζεται αντιπροσωπεύει την αντίληψη του κάθε καλλιτέχνη και της κάθε καλλιτέχνιδας ως προς το συνειδητό, το υποσυνείδητο και το υπερφυσικό. Αντλώντας από έννοιες όπως η παιδικότητα, τα όνειρα και το φαντασιακό πεδίο τα έργα σχετίζονται με θεωρίες ψυχολογίας, την ποιητικότητα του υποσυνείδητου και τα αρχέτυπα.

Μέσα από την έκθεση διακρίνουμε και διαισθανόμαστε ερωτήματα και αντιλήψεις για την ανθρώπινη ψυχή και για αισθήσεις όπως η νοσταλγία και ο ρεμβασμός. Καλούμαστε να αναστοχαστούμε ως προς τι αισθανόμαστε όταν κοιτάμε ένα έργο τέχνης καθώς και να ανακαλέσουμε το παιδί μέσα μας, αλλά και το υποσυνείδητό μας ως ενήλικες.

Με έμπνευση το βιβλίο του Γκαστόν Μπασελάρ. Η ποιητικότητα του Ονειρικού: Παιδικότητα, Γλώσσα και Κόσμος η έκθεση έχει διαμορφωθεί σε ενότητες με βάση συγκεκριμένων κεφαλαίων του βιβλίου: Βλάντα Βάκρηβα και Κάλεντ Καλίφα- «Παιδικότητα», Άγγελος Μπράχος και Σταύρια Χατζηαλεξάνδρου- «Ο συλλογισμός του ονειροπόλου», Χλόη Ιωαννίδου- «Κόσμος» και Χρίστος Γεωργιάδης- «Άνιμους». Θα παρουσιαστούν επίσης οι ανταποκρίσεις του κάθε καλλιτέχνης/ιδα με ποιητικό λόγο στις έννοιες που προτείνει ο συγγραφέας και για το κλείσιμο της έκθεσης, στις 20 Ιουνίου, η Νίκολα Μιτροπούλου θα διαβάσει ένα κείμενό της όπου γράφει για τη δουλειά των συμμετεχόντων και τοποθετείται σε σχέση με τα έργα τους.

Συμμετέχουν: Βλάντα Βάκρηβα, Χρίστος Γεωργιάδης, Χλόη Ιωαννίδου, Κάλεντ Καλίφα, , Άγγελος Μπράχος, Σταύρια Χατζηαλεξάνδρου

Διάρκεια: 13 - 20 Ιουνίου 2024

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00 - 21:00

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org