«Εγώ, Καπετάνιος»: Η βραβευμένη ταινία του Ματέο Γκαρόνε προβάλλεται στη Λευκωσία 13 ΜάιοςΜάι 2024 20:30 - 20:30

Κινηματογράφος

Τη νέα, πολυβραβευμένη ταινία του Ματέο Γκαρόνε με τίτλο «Εγώ, Καπετάνιος», προβάλλει ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου, την Δευτέρα, 13 Μαϊου, στις 20:30 στον κινηματογράφο Πάνθεον, στη Λευκωσία.

Υποθεση:

Ο πολυσυζητημένος Ιταλός σκηνοθέτης Ματέο Γκαρόνε επιστρέφει με μια ταινία εμπνευσμένη από αληθινές ιστορίες. Το συγκλονιστικό αυτό φιλμ, μια αξέχαστη και εξαιρετικά επίκαιρη απεικόνιση των σύγχρονων δεινών που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ανήλικοι στις μέρες μας, συγκέντρωσε εγκωμιαστικές κριτικές.

Ο Σεϊντού, ένα έφηβο αγόρι μαζί με τον ξάδερφό του Μούσα αποφασίζουν να αφήσουν το Ντακάρ στη Σενεγάλη και να πάρουν το δρόμο για την Ευρώπη, όπου ο πρώτος φιλοδοξεί να γίνει σταρ της μουσικής. Η ταινία Ξετυλίγει τον μίτο αυτής της σύγχρονης Οδύσσειας από τη σκοπιά των ηρώων της, αψηφώντας τη λεγόμενη «δυτική» οπτική που έχουν υιοθετήσει στο πρόσφατο παρελθόν τόσες άλλες ταινίες με θέμα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Το νέο φιλμ του Γκαρόνε κουβαλάει στις αποσκευές του βραβεία από το πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας (Αργυρός Λέοντας Σκηνοθεσίας και Βραβείο Μαστρογιάνι Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού για το νεαρό Σεϊντού Σαρ), ενώ αποτέλεσε την επίσημη υποψηφιότητα της Ιταλίας για το επόμενο Όσκαρ Διεθνούς Παραγωγής.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org