Την ώρα που η Λευκωσία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της σε σχέση με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ, σύμφωνα με το οποίο προγραμματίζεται η πρώτη απευθείας πτήση ρωσικού εμπορικού σκάφος από τη Μόσχα προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμβου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωνε ενώπιον του νέου πρέσβη της Κύπρου στη χώρα Κύπρου Γιωργαλλή, πως παραμένει σταθερός στη θέση του  για λύση του κυπριακού
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ, Θανάση Αυγερινό, ο Ρώσος Πρόεδρος, τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία τασσόταν και τάσσεται υπέρ μιας καθολικής, δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού προβλήματος, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στη τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων, τόσο του κ. Γιωργαλλή όσο και άλλων ξένων πρέσβεων, πρόσθεσε ότι οι σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία οικοδομούνταν πάντοτε, λαμβάνοντας υπόψη την πολιτισμικη και πνευματική κοινότητα και τις παραδόσεις φιλίας των δύο λαών.
Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ, επικαλούμενος ανεξάρτητες διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι πρόκειται για τη συντομότερη έως σήμερα αναφορά στις κυπρορωσικές σχέσεις από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σε διαπιστευτήρια. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι από αυτή την αναφορά αποφεύχθηκαν αρνητικοί χαρακτηρισμοί, οι οποίοι υπήρξαν στις αναφορές του Ρώσου Προέδρου σε άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή της βρετανικής Κοινοπολιτείας.