Στα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας μεταβαίνουν την Παρασκευή οι απεργοί της DP World Limassol, έπειτα, όπως αναφέρουν, από τη μη απάντηση της εταιρείας στην πρόταση του Υπουργείου Εργασίας για αναστολή των απολύσεων.

Σε ανακοίνωση τους οι συντεχνίες υπενθυμίζουν ότι το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας με σημερινή του επιστολή κάλεσε την εταιρεία σε αναστολή οποιονδήποτε απολύσεων και τις δύο πλευρές σε μεσολαβητική σύσκεψη στις 23 Αυγούστου.

«Η συνδικαλιστική πλευρά αποδέχτηκε από την πρώτη στιγμή την πρόταση του Υπουργείου, ενώ η εταιρεία μέχρι αργά το απόγευμα δυστυχώς δεν έδωσε καμία απάντηση», συνεχίζουν και προσθέτουν ότι «η σιωπή της εταιρείας ερμηνεύεται ως άρνηση και έλλειψη σεβασμού τόσο προς στις εργασιακές διαδικασίες αυτού του τόπου, όσο και προς το Υπουργείο Εργασίας, ως ο θεματοφύλακας των εργασιακών θέσμιων».

Μετά την εξέλιξη αυτή, σημειώνουν, «την αποκλειστική ευθύνη για τη συνέχιση της απεργίας με όλες τις προεκτάσεις στην οικονομία του τόπου, βαραίνει την εταιρεία» και ότι οι απεργοί, σε σημερινή συνέλευση τους, αποφάσισαν όπως μεταφέρουν αύριο τις κινητοποιήσεις τους στις 10.00, στο Υπουργείο Μεταφορών και στις 11.00 στο Υπουργείο Εργασίας, όπου θα ενημερώσουν σχετικά για όλες τις πτυχές των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

«Αναμένουμε την παρέμβαση των πιο πάνω Υπουργών για συμμόρφωση της εταιρείας στο κάλεσμα του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, που ως αποτέλεσμα θα έχει την άμεση λήξη των απεργιακών μέτρων», καταλήγει η ανακοίνωση.