Παράταση έλαβε η καταβολή του έκτακτου επιδόματος που αποφασίστηκε ότι θα δοθεί σε καλλιτέχνες λόγω των έκτακτων συνθηκών και της απώλειας εργασίας λόγω της πανδημίας. Το Κανάλι 6 απευθύνθηκε για το θέμα, μετά από ερωτήματα ακροατών, στο γραφείο του Διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.

Όπως μας αναφέρθηκε αρμοδίως, δεν κατέστη δυνατό να αρχίσουν οι πληρωμές για το ποσό των 300 ευρώ ανά μήνα στα μέσα Ιουνίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Η νέα ημερομηνία που τέθηκε ως ορόσημο για την έναρξη των πληρωμών είναι η 30η Ιουνίου. Το γεγονός προκαλεί την οργή του καλλιτεχνικού κόσμου και όχι μόνο, αφού ως γνωστόν δεν έχει ακόμα επιτραπεί η λειτουργία των κλειστών θεάτρων, ενώ αρκετοί ηθοποιοί και καλλιτέχνες εργάζονται υπό ιδιόμορφες συνθήκες.

Όπως πληροφορούμαστε, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες δέχονται από το πρωί καταιγισμό τηλεφωνημάτων από καλλιτέχνες που έκαναν αιτήσεις για τα έκτακτα επιδόματα στήριξης.

Σημειώνεται ότι περίπου 2 χιλιάδες άτομα έχουν αιτηθεί το έκτακτο επίδομα. Όπως μας αναφέρθηκε η καθυστέρηση οφείλεται στην ανάγκη ταυτοποίησης διαφόρων στοιχείων για τα οποία εμπλέκονται διαφορετικά Υπουργεία.

Δημήτρης Στρατής