Εντός του 2021 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου Δημόσιου Κήπου της δυτικής Λεμεσού, ο οποίος θα δημιουργηθεί σε ένα τεμάχιο συνολικής έκτασης 10 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, παρά την οδό Πωλ Γκογκέν, στην περιοχή του MyMall.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, το συγκεκριμένο πάρκο θα είναι προσβάσιμο σε όλους και φιλικό στα ΑΜΕΑ και το κόστος κατασκευής του θα φθάσει τις 600.000 ευρώ.
Χθες έγινε η δημόσια παρουσίαση του έργου στην παρουσία του Δημάρχου.

Το πάρκο σχεδιάστηκε σε συνεργασία του γραφείου ANBAU, του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Χριστοφίνη, με τον αρχιτέκτονα Στέλιο Λακκοτρύπη και την Εικαστικό Μαρία Λιανού.

Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, πρόκειται για ένα πάρκο-δημόσιο χώρο, οικείο και δομημένο για τον άνθρωπο, αφιερωμένο στην αναζήτηση της απλής ζωής και στις ‘ασήμαντες’ ανάγκες του καθημερινού βίου, όπως η θέαση του πρασίνου και της χρωματικής γκάμας των τοπίων του Gauguin, οι λειτουργίες στην αγκαλιά των δέντρων, οι πράσινες διαδρομές περιπάτου και οι σκιερές στάσεις ξεκούρασης, το ανέμελο παιγνίδι και η υγιής άθληση, η κοινωνική συνεύρεση, εκτόνωση και χαλάρωση, οι δημόσιες δημιουργικές αναζητήσεις με εκδηλώσεις πολιτισμού, οι υπαίθριες προβολές και παραστάσεις.

Στο πάρκο θα υπάρχει η δυνατότητα καλλιέργειας λαχανόκηπου και κομποστοποίησης, καθώς και ενατένισης της ευρύτερης περιοχής από υπερυψωμένο δάπεδο και άλλα, που θα καθορίσει ο ίδιος ο χρήστης.