Επιτόπια επίσκεψη στα σημεία δειγματοληψίας στην Επαρχία Λεμεσού πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη και δήλωσε πως φαίνεται να έχει επιλυθεί το πρόβλημα που έχει ταλαιπωρήσει τους εργαζόμενους στην Επαρχία Λεμεσού.

Ο κ. Ιωάννου επανέλαβε πως έγινε κακή εκτίμηση για τον αριθμό των ατόμων, αλλά και σε ότι αφορά στα δειγματοληπτικά σημεία, λάθος χειρισμός, κάτι που είναι παραδεκτό γεγονός αυτό.

Πρόσθεσε πως το πρόβλημα εντοπίστηκε από το Σαββατοκύριακο, αλλά υπήρχαν πρακτικές δυσκολίες γιατί αφορούσε δημόσια σύμβαση που δεν μπορεί να ακυρωθεί. Είπε ακόμη, πως με τη νέα προκήρυξη για τα επαναληπτικά, θα ληφθούν όλα υπόψη και δεν θα υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η αρχική εκτίμηση που έγινε ήταν για να εξεταστούν 5 χιλιάδες άτομα και μέχρι χθες είχαν εξεταστεί πέραν των 7,500.

Ο Υπουργός υποστήριξε πως δεν ήταν λανθασμένο το μέτρο να μην επιτρέπεται σε πολίτες να μετακινούνται από και προς τις δύο Επαρχίες και ότι εφαρμόζεται ενισχυτικά όλων των υπολοίπων.

Σε σχέση με τα κρούσματα, ο υπουργός είπε πως φαίνεται να υπάρχει μια σταθεροποίηση και αξιολογείται κάθε μέρα κι εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχίσει, και τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να φαίνεται μείωση, που αυτό θα είναι και ένδειξη ότι δουλεύουν τα μέτρα.