Κόντρα στα απαγορευτικά μέτρα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ομάδες νεαρών, θιασώτες της πρόκλησης και της οχληρίας, προβαίνουν κατά τις μεταμεσονύχτιες συνήθως ώρες σε παράνομες ενέργειες, προκαλώντας με τη συμπεριφορά τους την ανησυχία και αγανάκτηση των κατοίκων.

Συνήθως τα κρούσματα της παραβατικής συμπεριφοράς των νεαρών εκδηλώνονται στις δυτικές περιοχές της Λεμεσού. Γύρω στις 2 σήμερα το πρωί, σημειώθηκαν βανδαλισμοί σε δρόμους του Ύψωνα και Μονοβόλικου, καθώς νεαροί έκαψαν πλαστικούς κάλαθους σκουπιδιών, μετέφεραν ξύλα κι ελαστικά και τα έκαψαν στη μέση του δρόμου, ενώ δεν παρέλειψαν να σκορπίσουν με το πέρασμά τους άχρηστα αντικείμενα σε δημόσιους χώρους.

Η Αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, ο εμπρησμός αυτοκινήτου που σημειώθηκε στις 4 και 15 το πρωί, να είναι έργο νεαρών, καθώς η παραπονούμενη ιδιοκτήτρια του οχήματος, ηλικίας 72 ετών, δεν είχε οικονομικές ή άλλες διαφορές με πρόσωπα, που θα στόχευαν κακόβουλα σε καταστροφή της περιουσίας της.

Όπως μας ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, όλα τα ενδεχόμενα για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου διερευνώνται, όμως κι η διασύνδεση με την παραβατική συμπεριφορά νεαρών δεν μπορεί να αποκλειστεί, σε συνάρτηση με το πεδίο των παράνομων νυχτερινών δραστηριοτήτων τους, καθώς και με το γεγονός ότι είναι το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που σημειώνεται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη και φαίνεται ανεξιχνίαστο.

Για το φαινόμενο της νυχτερινής οχληρίας από ομάδες νεαρών το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βασιλείου υποστηρίζει πως δεν εκδηλώνεται μόνο στη δυτική Λεμεσό, αλλά σποραδικά εμφανίζεται σε περιοχές της Αγίας Φύλας, της Μέσα Γειτονιάς και του Αγίου Αθανασίου. Σε ερώτησή μας αν πρόκειται για κάποιου είδους διαμαρτυρίας αυτών των νεαρών, για εκτόνωσή τους ή ακόμη για κάποια βεντέτα ή πρόκληση έναντι της Αστυνομίας, ο κ. Βασιλείου μας απάντησε. «Απάντηση στην ερώτησή σας μπορεί να δοθεί με τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπόπτων, έργο προς το παρόν δύσκολο για την Αστυνομία, αφού εμφανίζονται σε διάφορες περιοχές, προβαίνουν στους βανδαλισμούς και χάνονται στο σκοτάδι».