Διαδοχικές συσκέψεις στα γραφεία του ΤΑΕ Αρχηγείου έφερε η σύλληψη του 38χρονου Αζέρου το μεσημέρι της Δευτέρας στην Έγκωμη, λόγω των πληροφοριών που συνέλεξε η Αστυνομία οι οποίες οδηγούν σε πιθανές προμελετημένες εγκληματικές ενέργειες στις οποίες φαίνεται ότι εμπλέκονται ακόμα τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στόχος ήταν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες από χώρα του εξωτερικού οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Η υπόθεση κρίνεται ως πολύ σοβαρή από τις αρχές, αφού κάποιοι από τους επιχειρηματίες ήδη ειδοποιήθηκαν και διέφυγαν στο εξωτερικό.

Ο 38χρονος οδηγήθηκε σήμερα υπό δρακοντιά μέτρα και συνοδεία του Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, σε μια διαδικασία που διεξάγεται από τις 12 και 30 το μεσημέρι κεκλεισμένων των θηρών, επειδή κρίθηκε ότι προκύπτουν ζητήματα ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος.
Αναμένεται ότι οι ανακριτές θα ζητήσουν διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών.

Σε ότι αφορά το ιστορικό της υπόθεσης, ο 38χρονος αφίχθηκε πριν από περίπου 20 ημέρες από την Λάρνακα στην Κύπρο, ενώ φαίνεται να βρέθηκε ξανά πριν λίγες μέρες στην περιοχή όπου συνελήφθη.
Κατά τη σύλληψη του 38χρονου εντοπίστηκε σε όχημα ενοικιάσεως στο οποίο επιβιβάστηκε όπλο με σιγαστήρα.

Ο ύποπτος φέρεται μάλιστα να παρακολουθούσε τους πιθανούς στόχους του, κατά την ώρα την σύλληψης του, ενώ είχε και επαφές στα κατεχόμενα στα οποία μετέβηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Στο μικροσκόπιο των αρχών, βρίσκονται και άλλα πρόσωπα για κάποια από τα οποία έχουν εξασφαλιστεί σημαντικά στοιχεία σε σχέση με την ταυτότητα τους.

Επίσης εξετάζονται τόσο το αυτοκίνητο ενοικιάσεως που χρησιμοποιούσε ο ύποπτος όσο και σε τρία κινητά τηλέφωνα που φέρεται να χρησιμοποιούσε.