Ανατροπή στην υπόθεση του 37χρονου κατηγορούμενου από τον Λίβανο, ο οποίος συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2020 για αδικήματα τρομοκρατίας, σημειώθηκε το πρωί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.
Σήμερα αναμένετο να επιβληθεί ποινή φυλάκισης στον 37χρονο ο οποίος τελεί υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, καθώς την προηγούμενη δικάσιμο είχε προχωρήσει σε αλλαγή της απάντησης του σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, από μη παραδοχή, σε παραδοχή.
Η δικηγόρος υπεράσπισης ωστόσο ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης της, αποφάσισε εκ νέου να δηλώσει μη παραδοχή με πρόφαση την κακή ψυχολογική του κατάσταση.
Μετά και την εξέλιξη αυτή, στον 37χρονο απαγγέλθηκαν ξανά κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν υποκίνηση για διάπραξη τρομοκρατίας και η υπόθεση ορίστηκε στις 14 Οκτωβρίου για έκθεση γεγονότων και επιβολή ποινής.
Ο 37χρονος είχε συλληφθεί μετά από αναρτήσεις που ανέβασε ο ίδιος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου εξυμνούσε τον σφαγέα δασκάλου στη Γαλλία και εξαπέλυε απειλές κατά του Προέδρου Αναστασιάδη.