Του Χάρη Παναγιώτου

Κατ’ αρχάς θέλω να απορρίψω κατηγορηματικά τις φωνές διαμαρτυρίας από Λεμεσό πλευρά, ότι δήθεν τα μέτρα για περιορισμό του κορωνοϊού που λαμβάνονται είναι ανισομερή και μέσω αυτών τυγχάνει η πόλη και οι επιχειρήσεις της δυσμενή διάκριση.

Αντιθέτως, οι αρμόδιοι επέβαλαν όπως να κυκλοφορούμε οι Κύπριοι εις όλους τους δημόσιους χώρους με μάσκα τζαι πέτε μου, είναι ή δεν είναι αυτό επιβολή του καρναβαλιού επ’ αόριστον;
Τι να πουν αυτοί οι καημένοι που απεχθάνονται το καρναβάλι;
Και στο τέλος της ημέρας, δεν είναι αυτό διάκριση υπέρ της Λεμεσού;

Δεύτερον, προσωπικά, τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της επέκτασης του μέτρου και στα υπνοδωμάτια των ζευγαριών! Διότι είναι καθαρόν ότι με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί η σύσφιξη των συζυγικών σχέσεων… Θα εμφιλοχωρήσει λίγο μυστήριο στις συζυγικές σχέσεις και οι εμπειρίες θα φαντάζουν καινούριες, πρωτόγνωρες, αποδιώχνοντας με αυτό τον τρόπο τυχόν κόπωση ή βαρεμάρα από την επανάληψη της ρουτίνας στον συζυγικό βίο.

Τρίτο και καλύτερο, το ότι με την καθολική χρήση της μάσκας ενισχύεται η θωράκιση και τα όπλα στη φαρέτρα αρκετών Κυπρίων, προκειμένου να διατηρήσουν ένα χαρακτηριστικό ή, ατόφιο καλύτερα, κυπριακό τρόπο συμπεριφοράς!
Αυτό το κορυφαίο κυπριακό χαρακτηριστικό εκφράζεται απόλυτα από τη γνωστή ρήση «εγώ εν τζαι» διότι, φίλες και φίλοι, δεδομένης της κάλυψης σε κάποιο βαθμό που προσφέρει η μασκούδα, ευκολότερα μπορούμε να αναφωνήσουμε «εγώ εν τζαι» μόλις υποψιαστούμε ότι μας καταλογίζουν κάποιου είδους ατυχή ή κακή μέχρι κάκιστη συμπεριφορά, ή, τέλος πάντων, ότι επκιάαν το πόιν μας!

Εν κατακλείδι, θέτω κι εγώ το ερώτημά μου προς εσάς και σας καλώ να μου απαντήσετε ευθαρσώς, έσιη αήπιν το μέτρο της μάσκας; Άστε που προστατεύει και από τον κορωνοϊό…

Υστερόγραφο: Επειδή στη νήσο των Αγίων και τα αυτονόητα χρήζουν διευκρίνησης, σπεύδω να διευκρινίσω πως το πιο πάνω σχόλιο αποτελεί ένα ταπεινό εγχείρημα διακωμώδησης κάποιων πτυχών των δύσκολων καιρών που περνούμε, για να νιώσουμε λίγο καλύτερα, και πως τα «επιχειρήματα» που διατυπώνονται σε αυτό, δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να ληφθούν σοβαρά υπόψη!

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6