Όπως αναφέρει ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου με δελτίο τύπου, η Εθνική μας ομάδα στην ιστιοπλοΐα, τις προηγούμενες ημέρες συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist και έφερε τα καλύτερα αποτελέσματα της Κύπρου σε τέτοιου είδους διοργανώσεις!

Αναλυτικά:

Πρόωρα ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist στο Πορτορόζ της Σλοβενίας, λόγω Covid 19.  Συμπληρώθηκαν μόλις 7 ιστιοδρομίες κάτω από πολύ λίγο αέρα.

Η Εθνική Κύπρου με προπονητή τον κ. Αντώνη Δροσόπουλο, προπονητή του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου και του προγράμματος sailCY (ομάδα ταλαντούχων αθλητών) του Ομίλου, έγραψε ιστορία επιτυγχάνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα για την Κύπρο, σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist.

Η πρωταθλήτρια Κύπρου στα κορίτσια, του Ν.Ο. Αμμοχώστου και μέλος του sailCY, Ανδριανή Γεωργίου, κατάφερε την ένταξη της στον Χρυσό στόλο και τερμάτισε 10η στην Γενική Κοριτσιών και 11η στην ανοιχτή κατηγορία κοριτσιών, κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση τερματίζοντας 2η, 24η, 5η, 26η, 8η, 7η και 3η με 49 συνολικούς βαθμούς και ανάμεσα 113
αθλητριών.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Πρωταθλητής Αγοριών Κύπρου, Αιμίλιος Ποέρος, του Ν.Ο. Αμμοχώστου και μέλος του sailCY, που κατέλαβε την 52η θέση στη Γενική Αγοριών ανάμεσα σε 156 συμμετοχές και την 55η θέση στην ανοιχτή κατηγορία αγοριών.  Ο Αιμίλιος κατέλαβε επίσης την 3η θέση στον Αργυρό στόλο αγοριών.

Το καινούργιο μέλος του Ν.Ο. Αμμοχώστου και του προγράμματος sailCY, Στέφανος Ανδρέου, κατάφερε επίσης την συμμετοχή του στον Αργυρό στόλο καταλαμβάνοντας την 90η θέση στην Γενική Αγοριών, την 93η θέση στην ανοιχτή γενική αγοριών και την 40η στον Αργυρό στόλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επίσης αθλητής της Εθνικής Ομάδας, Feodor Zoubovski, συμμετείχε στον Χρυσό στόλο αγοριών και κατέλαβε την 21η θέση στη Γενική και την 22η θέση στη ανοιχτή γενική αγοριών.