Ολοκληρώθηκε  η παράδοση των ψηφοδελτίων από το Κυβερνητικό Τυπογραφείο στους εκπροσώπους των εκλογικών περιφερειών, ενόψει των Προεδρικών Εκλογών της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κυβερνητικού τυπογραφείου παραδόθηκαν συνολικά 603 χιλιάδες 525 ψηφοδέλτια.

Τα κιβώτια των ψηφοδελτίων παραλήφθηκαν με φορτηγά των Επαρχιακών Διοικήσεων συνοδεία της Αστυνομίας για προληπτικούς λόγους. Αφού μεταφερθούν τα ψηφοδέλτια στις επαρχίες, θα διαμοιραστούν την ημέρα των εκλογών, στα εκλογικά κέντρα ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου.

Πρώτα παραδόθηκαν τα ψηφοδέλτια για τις κάλπες του εξωτερικού τα οποία θα διανύσουν και την μεγαλύτερη απόσταση, ενώ ακολούθησαν οι παραδόσεις για Πάφο, Αμμόχωστο, Λεμεσό και Λάρνακα. Σημειώνεται ότι ο Έπαρχος Λεμεσού παρέστη στο σημείο για να διαβεβαιώσει ότι θα παραληφθούν με ασφάλεια τα ψηφοδέλτια.

Σε δηλώσεις του στον χώρο παράδοσης των ψηφοδελτίων, ο Διευθυντής του Κυβερνητικού Τυπογραφείου, Πέτρος Ξενοφώντος, είπε ότι, με οδηγίες του Γενικού Εφόρου Προεδρικών Εκλογών, έχει ξεκινήσει η παράδοση των ψηφοδελτίων στους Εφόρους.

Πρόσθεσε ότι συνολικά παραδόθηκαν 11.425 ψηφοδέλτια για το εξωτερικό, για την επαρχία Αμμοχώστου εκτυπώθηκαν 35.125 ψηφοδέλτια, για τη Λάρνακα 102.550, για τη Λευκωσία 231.475, για τη Λεμεσό 166.775 και για την Πάφο 56.175.

Ο κ. Ξενοφώντος ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης των ψηφοδελτίων οι υπόλοιπες διεργασίες για τις εκλογές θα γίνουν σε κάθε επαρχία.

Ερωτηθείς αν θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, σε περίπτωση που υπάρξει, ο κ. Ξενοφώντος είπε ότι αυτή τη στιγμή ασχολούνται μόνο με τον πρώτο γύρο και για τον δεύτερο γύρο, θα έχουν νέες οδηγίες από τον Γενικό Έφορο εκλογών.