Κοντά στην εξιχνίαση συνολικά δεκατριών υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών, καθώς και υπόθεσης εμπρησμού αυτοκινήτου, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Λεμεσό, βρίσκεται η Αστυνομία.

Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού προχώρησαν χθες στη σύλληψη τριών προσώπων, ηλικίας 45, 43 και 40 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με τις διερευνώμενες υποθέσεις.

Στα ίχνη των τριών υπόπτων, οδήγησε πληροφορία που λήφθηκε χθες από πολίτη ότι αυτοκίνητο ενοικιάσεως περιφερόταν ύποπτα στην περιοχή πολυκατοικίας στη Λεμεσό, σε συνδυασμό με τεκμήρια που συνέλεξαν τις προηγούμενες μέρες οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, κατά τη διερεύνηση δύο υποθέσεων απόπειρας διάρρηξης διαμερίσματος που βρίσκεται στην ίδια πολυκατοικία, καθώς και με άλλες πληροφορίες που λήφθηκαν από πολίτες.

Μετά την πληροφορία που λήφθηκε χθες για το ύποπτο αυτοκίνητο ενοικιάσεως, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού εντόπισαν το όχημα να βρίσκεται σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικιών στην περιοχή Πύργου επαρχίας Λεμεσού και τέθηκε σε εφαρμογή οργανωμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή μελών των ΤΑΕ και ΟΠΕ Λεμεσού, καθώς και μελών του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού Μονής.

Γύρω στις 2.00 το μεσημέρι, οι τρεις ύποπτοι, οδηγώντας το αυτοκίνητο, κατευθύνθηκαν προς τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας και ανακόπηκαν για έλεγχο από τα μέλη της Αστυνομίας. Στην κατοχή ενός από αυτούς, εντοπίστηκε κλειδί διαμερίσματος πολυκατοικίας, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου προηγουμένως είχε εντοπιστεί σταθμευμένο το αυτοκίνητο. Βάσει δικαστικού εντάλματος έρευνας διεξήχθη έρευνα στο διαμέρισμα, όπου τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν τα προσωπικά έγγραφα των 45χρονου και 40χρονου και ένα πλαστό διαβατήριο που ανήκει στον 43χρονο.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν επίσης αντικείμενα που συνάδουν με τεκμήρια που εντοπίστηκαν από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού κατά την εξέταση σκηνών διαρρήξεων και κλοπών, τους τελευταίους μήνες.

Μεταξύ των 13 υποθέσεων οι οποίες διερευνώνται από το ΤΑΕ Λεμεσού, είναι η διάρρηξη διαμερίσματος στη Γερμασόγεια, που διαπράχθηκε τον περασμένο Μάιο και συγκεκριμένα, στις 11 Μαΐου, το βράδυ.

Πολίτης που είχε αντιληφθεί ύποπτο πρόσωπο να φεύγει από την πολυκατοικία και στη συνέχεια είδε αυτοκίνητο να απομακρύνεται από το σημείο, επικοινώνησε με την Αστυνομία και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού που έσπευσαν στη σκηνή, διαπίστωσαν τη διάρρηξη του διαμερίσματος.

Το αυτοκίνητο που είχε θεαθεί να αναχωρεί από την περιοχή, εντοπίστηκε να φλέγεται σε αγροτική περιοχή της Λεμεσού, τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, 12 Μαΐου. Η φωτιά στο όχημα τέθηκε κακόβουλα, ενώ σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, πιστεύεται ότι ιδιοκτήτης του οχήματος είναι ένας από τους τρεις υπόπτους, ο οποίος φέρεται να πέτυχε εγγραφή του οχήματος, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

Εναντίον των υπόπτων διερευνάται επίσης η ανάμειξή τους σε υπόθεση απόπειρας διάρρηξης κατοικίας, που διαπράχθηκε στις 27 περασμένου Δεκεμβρίου, επίσης στη Λεμεσό. Για την υπόθεση είχε συλληφθεί δύο μέρες αργότερα και τέθηκε υπό κράτηση τέταρτος ύποπτος, ηλικίας 53 χρόνων.

Τις 13 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, την υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου, καθώς και την υπόθεση εγγραφής του οχήματος με πλαστά έγγραφα, διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.