Συνολικά 184 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς ελέγχους στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, που διενεργήθηκαν από τις 5 το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα, από μέλη της Τροχαίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθησαν στο πλαίσιο της πρόληψης οδικών τροχαίων συγκρούσεων και ειδικότερα της οδήγησης χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα οδηγών και οχημάτων.

Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκαν 48 πρόσωπα για οδήγηση χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, ενώ άλλα 46 πρόσωπα εντοπίστηκαν να οδηγούν χωρίς άδεια οδήγησης και καταγγέλθηκαν. Επίσης, 25 πρόσωπα εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα τα οποία ήταν δηλωμένα ως ακινητοποιημένα, καταγγέλθηκαν 8 οδηγοί για παράβαση του ορίου ταχύτητας και άλλοι  19 για μη ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος τους.

Εξάλλου, τρείς χρήστες συσκευής προσωπικής κινητικότητας καταγγέλθηκαν για χρήση του οχήματος τους σε μη επιτρεπόμενο χώρο ενώ άλλοι δύο καταγγέλθηκαν για μη χρήση προστατευτικού κράνους και διακριτικών.

Επίσης, προέκυψαν άλλες 33 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις.

Η Αστυνομία σημειώνει πως κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων, μέλη της προχώρησαν στην κατακράτηση 45 αυτοκινήτων και 4 μοτοσικλετών, των οποίων οι οδηγοί δεν ήταν κάτοχοι άδειας οδήγησης ή και πιστοποιητικού ασφάλειας.

Η ανακοίνωση σημειώνει πως οι στοχευμένοι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια.

«Μοναδικός στόχος είναι η εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου και η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων», προστίθεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ