Η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε χθες το διεθνές τουρνουά “Hellenic Compak Grand Prix 2020” στην Εύβοια, όπου ο διεθνής σκοπευτής μας, Λεύκιος Μιλτιάδους, εξασφάλισε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Αναλυτικά:

Με 194 επιτυχίες στους 200 δίσκους του αγώνα, ο διεθνής σκοπευτής μας Λεύκιος Μιλτιάδους, εξασφάλισε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο, στη διεθνή συνάντηση του “Hellenic Compak Grand Prix 2020”, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου στο σκοπευτήριο των Ψαχνών στην Εύβοια. Την πρώτη μέρα των αγώνων ο Κύπριος σκοπευτής ισοφάρισε το παγκύπριο ρεκόρ στο κόμπακ με 100/100, που ήταν και το καλύτερο αποτέλεσμα που πέτυχε αθλητής της ΣΚΟΚ σε διεθνή αγώνα εξωτερικού.

Στους αγώνες που έγιναν υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC, συμμετείχαν 106 σκοπευτές και σκοπεύτριες, ανάμεσα στου οποίους και 12 Κύπριοι αθλητές. Στη γενική κατάταξη αγωνίστηκαν εννιά άνδρες σκοπευτές και τρεις σίνιορς (άνω των 55 χρόνων). Στη γενική κατάταξη πήραν μέρος οι διεθνείς Λεύκιος Μιλτιάδους, Αντώνης Λοϊζίδης, Λουκάς Ψημολοφίτης, Λένος Κυριάκου, Στέλιος Λαυρεντίου, Ματθαίος Αρμεύτης, Δημήτρης Πάτσαλος, Σωκράτης Σωκράτους και Σταύρος Βιολάρης, ενώ στην κατηγορία των σίνιορς οι Λουκάς Χάματσος, Μιλτιάδης Καραολής και Αριστοφάνης Χριστοδούλου. Στον αγώνα κλήθηκαν και διαιτήτευσαν και οι Κύπριοι διεθνείς διαιτητές, Χρίστος Καζάζης και Άλκης Κιττηρής.

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στη γενική κατάταξη εξασφάλισε ο Πολωνός σκοπευτής Ρεμίκιους Βλόταρτσικ με 197/200, ενώ τρίτος κατετάγη ο διεθνής σκοπευτής της Ελλάδας Γιώργος Ψυλλάκης με 189/200. Ο αθλητής μας Αντώνης Λοϊζίδης με 185/200 τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ενώ ο Πολωνός Πρέμισλαβ Ντιτκόφσκι και ο Ελλαδίτης Γεώργιος Αποστολίδης με 181/200 πήραν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία των σίνιορς όπου πρώτευσαν οι αθλητές της ΣΚΟΕ Παναγιώτης Κατσιώτης (178/200) και Γιώργος Κοσάρας (176/200), τρίτος κατετάγη ο Τσέχος Μίλαν Τσερνοσέκ με 173/200, ενώ οι διεθνείς μας Μιλτιάδης Καραολής (172/200) και Λουκάς Χάματσος (170/200), τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Στη γυναικεία κατάταξη, πρώτευσε η Ελληνίδα Αργυρώ Μακρή με 164/200, ενώ για τη δεύτερη θέση χρειάστηκε αγώνας μπαράζ μεταξύ της Όλγας Ντούβη και της Ευανθίας Σούκου οι οποίες ισοβάθμησαν στον κανονικό αγώνα με 141/200. Δεύτερη τελικά κατετάγη η Ντούβη με 16/25, έναντι 14/25 της Σούκου που πήρε την τρίτη θέση.

Η απονομή των επάθλων στους νικητές έγινε στο οίκημα του Σκοπευτικού Ομίλου Ψαχνών, με βάση το πρωτόκολλο της Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, με τα βάθρα των νικητών σε αποστάσεις και χωρίς εναγκαλισμούς και φιλιά. Στην τελετή μίλησαν ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Αθανάσιος Παπαγεωργίου και ο εκπρόσωπος του Δ.Σ της FITASC Λουκάς Χάματσος, οι οποίοι συγχάρηκαν τους διοργανωτές και τους νικητές και ευχαρίστησαν όσους συμμετείχαν στους αγώνες καθώς και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία τους.