Αύξηση της τροχαίας κίνησης που διοχετεύεται  στον κόμβο της Αγίας Φύλας στον παρακαμπτήριο από τις παρόδους, διαπιστώθηκε από τις μετρήσεις που διενεργήθηκαν σήμερα το πρωί σε σχέση με τη λειτουργία του συστήματος με τα έξυπνα φώτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, δεν έχει διαπιστωθεί πρόβλημα αναφορικά με τη λειτουργία του συστήματος με τα έξυπνα φώτα, όμως ο χρόνος διέλευσης από τον κόμβο αυξήθηκε στα 30 μέχρι και 42 λεπτά από τα 25, στα οποία είχε σταθεροποιηθεί 2 μήνες μετά τη λειτουργία των έξυπνων φώτων.

Όπως μας λέχθηκε, η παρακολούθηση της κίνησης στον κόμβο θα συνεχιστεί και αύριο και τη Δευτέρα, ενώ ενημερώνεται συνεχώς και το Υπουργείο Μεταφορών για το τι προκύπτει από τις μετρήσεις.

Η όξυνση του κυκλοφοριακού επί της Αγίας Φυλάξεως αποδίδεται εν μέρει στα έργα ανάπλασης του πυρήνα της Αγίας Φύλας, λόγω των οποίων έκλεισαν δρόμοι που διοχέτευαν κίνηση σε άλλες διόδους από τον κύριο δρόμο που κατεβαίνει από την Αγία Φύλα.

Την εκτίμηση αυτή συμμερίστηκαν και πολίτες που επικοινώνησαν με το Κανάλι 6, εκφράζοντας ανησυχία για το ενδεχόμενο οι συγκεκριμένοι δρόμοι να παραμείνουν κλειστοί και όταν ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης.

Τις προηγούμενες μέρες επηρέαζαν και τα έργα για το αντιπλημμυρικό της Λεμεσού επί της Νίκου Παττίχη, όμως ο δρόμος έχει πλέον δοθεί στην κυκλοφορία.