Σημαντική αύξηση, πέραν του 3%, καταγράφει την Παρασκευή η τιμή του αργού πετρελαίου, εν μέσω προσδοκιών ότι θα ενισχυθεί η ζήτηση «μαύρου χρυσού» μετά τις αναφορές ότι η Κίνα θα προχωρήσει στους επόμενους μήνες σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ σημαντική πτώση σημειώνει η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου ως αποτέλεσμα του ήπιου καιρού που επικρατεί, γεγονός που περιορίζει την ζήτηση.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου (WTI) ενισχύεται κατά 3,56% ή $3,13, στα $91,3 το βαρέλι, ενώ η τιμή του αργού πετρελαίου Μπρεντ, Βόρειας Θάλασσας, σημειώνει αύξηση 3,36% ή $3,18, στα $97,85 το βαρέλι. Εντός της ημέρας η αύξηση των τιμών του πετρελαίου ξεπερνούσε το 4% με το Μπρεντ να ανέρχεται μέχρι τα $98,7.

Η τιμή του φυσικού αερίου αναφοράς για την Ευρώπη, TTF, (Ολλανδίας) καταγράφει μεγάλη πτώση κατά 7,4% ή €9,31, στα €116,14 τη Μεγαβατώρα ως αποτέλεσμα του ήπιου καιρού που επικρατεί στην Ευρώπη ο οποίος περιορίζει την ζήτηση, αλλά και του γεγονότος ότι έχουν γεμίσει σχεδόν πλήρως τα ευρωπαϊκά τερματικά αποθήκευσης φυσικού αερίου.