Η ετοιμασία του σχετικού νομοσχεδίου για τις οικοδομές έχει προχωρήσει τάχιστα, εντός πολύ στενών χρονοδιαγραμμάτων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνοντας πως το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σημαντικές παραμέτρους για άρση της επικινδυνότητας των κτηρίων.

Προσθέτει πως στο παρόν στάδιο, διεξάγεται η αξιολόγηση των σχολίων που έχουν ληφθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο της διαβούλευσης και περί τα τέλη του μήνα, θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για τον απαραίτητο νομοτεχνικό έλεγχο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως σε συνέχεια των δηλώσεων στις οποίες προέβη σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτική Επιτροπής Εσωτερικών μετά το πέρας της συνεδρίας της αρμόδιας Επιτροπής για το θέμα των Επικίνδυνων Οικοδομών, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει πως συμμερίζεται τις ανησυχίες που εκφράστηκαν και, ως εκ τούτου, η ετοιμασία του σχετικού νομοσχεδίου με τίτλο «Ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023», έχει προχωρήσει τάχιστα, εντός των πολύ στενών χρονοδιαγραμμάτων.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο ήδη ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η οποία με τη σειρά της έχει ολοκληρωθεί στις 08/03/2023. Συνεπώς, στο παρόν στάδιο, διεξάγεται η αξιολόγηση των σχολίων που έχουν ληφθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο της διαβούλευσης, και περί τα τέλη του μήνα, θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για τον απαραίτητο νομοτεχνικό έλεγχο.

Μετά τον σχετικό νομοτεχνικό έλεγχο και την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα υποβληθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή των Αντιπροσώπων για εξέταση και ψήφισή του σε νόμο, προσθέτει το Υπουργείο Εσωτερικών.

“Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει περιλάβει σημαντικές παραμέτρους για άρση της επικινδυνότητας των κτηρίων που απασχολεί επί σειρά ετών και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα εργαλεία που διαθέτουν οι αρμόδιες Αρχές σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των επικίνδυνων οικοδομών, μέσω και της καθιέρωσης της Περιοδικής Επιθεώρησης των κτιρίων”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ