Μέτρα απάμβλυνσης του κυκλοφοριακού που προωθούν αφενός το Υπουργείο Μεταφορών και αφετέρου η ίδια η τοπική αρχή, ενέκρινε προκαταρκτικά το Δημοτικό Συμβούλιο  Λεμεσού, στην τελευταία του συνεδρία.

Οι δράσεις του Υπουργείου αφορούν στην προώθηση της δημιουργίας χώρων park and ride, λεωφορείο-λωρίδων στον παραλιακό, την λεωφόρο Λεοντίου και την Αγίας ζώνης και δικτύου ποδηλατοδρόμων, σε δευτερεύοντες δρόμους του Δήμου.

Τα μέτρα της Τοπικής Αρχής αφορούν στην δημιουργία ζώνης με μέγιστη ταχύτητα 30 χιλιόμετρα νότια της Γλάδστωνος, ώστε να ευκολυνθεί η ποδηλατοκίνηση και η χρήση σκούτερ και στην μονοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας.

Όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, τα έργα και  ρυθμίσεις που θα τα συνοδεύουν θα επεξηγηθούν σε δημόσια διαβούλευση και ενημερωτικές συσκέψεις που θα οργανωθούν πολύ σύντομα.

Στόχος είναι τα μέτρα να προωθηθούν το συντομότερο.

Εκδόθηκε και η άδεια για κατεδάφισης του ιστορικού ξενοδοχείου Κούριο

Στο μεταξύ, την έκδοση πολεοδομικής άδειας για κατεδάφιση του ιστορικού ξενοδοχείου «Κούριο» στην περιοχή των δικαστηρίων της Λεμεσού, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού.

Να σημειωθεί πως το Τμήμα Πολεοδομίας απάντησε αρνητικά σε ερώτημα της Τοπικής Αρχής, κατά πόσο το κτίριο θα μπορούσε να κηρυχθεί διατηρητέο.

Κατά της κατεδάφισης ψήφισαν οι δημοτικές ομάδες του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ.

Ως γνωστό, διαφωνία με την κατεδάφιση του ξενοδχλειου «Κούριο», εξέφρασε  ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου.

Πρόθεση των νέων ιδιοκτητών είναι η ανέγερση γραφειακών χώρων.