Στην καταχώρηση ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες η νομική ομάδα της Άννας Αριστοτέλους και της Αθήνας Δημητρίου, μετά την  απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να μην ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού, για λόγους δημόσιου συμφέροντος.

Επίσης σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», θα προσφύγει και κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), λόγω της απόφασης του γενικού εισαγγελέα να επικαλεστεί το δημόσιο συμφέρον, για να μην ασκήσει ποινική δίωξη.

Να σημειωθεί πως η ιδιωτική ποινική δίωξη, μπορεί να ανασταλεί εκ νέου για λόγους δημόσιου συμφέροντος, από το Γενικό Εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, Αριστοτέλους και Δημητρίου απέστειλαν επιστολή για απόσπασή τους στην Ελεγκτική Υπηρεσία, κάτι το οποίο έπραξε και ο Γενικός Ελεγκτής.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι δύο παραμένουν στο πηδάλιο της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών μέχρι νεωτέρας, αφού όπως έγραψε όπως έγραψε η ηλεκτρονική εφημερίδα REPORTER, έγινε κρούση σε άτομα προκειμένου να αναλάβουν ως αναπληρωτές, αλλά αρνήθηκαν.