Κύπριοι πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα σε άλλα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε Τρίτες χώρες, και οι οποίοι δεν είναι καταχωρημένοι στο σύστημα του ΓεΣΥ, θα μπορούν να προμηθευτούν self-test για ατομική εξέταση από σήμερα 28 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Οι δικαιούχοι αυτοί θα μπορούν να προμηθεύονται τα self-test από συγκεκριμένα σημεία των εμβολιαστικών κέντρων που αναφέρονται πιο κάτω καθημερινά από τις 10 π.μ μέχρι τη 1 μ.μ.

Τα σημεία είναι:
Λευκωσία
Παλαιό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Λεμεσός
Κέντρο Μητρότητας, Παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού

Λάρνακα
Κέντρο Μητρότητας, Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας

Πάφος
Κέντρο Μητρότητας, Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

Αμμόχωστος
Κέντρο Μητρότητας, Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιδεικνύουν έγγραφο ταυτοποίησης τους, καθώς και την κάρτα εμβολιασμού τους ή Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού με το οποίο να τεκμηριώνεται η ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Συντονισμού Ιατρείων Δημόσιας Υγείας στο email: [email protected] στέλνοντας τα στοιχεία ταυτοποίησής τους (όνομα, επίθετο, τηλέφωνο, αριθμό ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης και επαρχία), καθώς και μια φωτογραφία του θετικού τους self-test.

Οδηγίες για τη διενέργεια του τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου έχουν αναρτηθεί στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/FyP3NDTapUE, καταλήγει το Υπουργείο.