Σε τρεις φάσεις σχεδιάζεται η σταδιακή επαναφορά του αθλητισμού στην κανονικότητα, με την κάθε μια να χρειάζεται γύρω στις δύο εβδομάδες για να αξιολογηθεί προτού προχωρήσουμε στην επόμενη, δήλωσε το μέλος της επιστημονικής ομάδας, Δρ Ζωή Δωροθέα Πανά, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη του ΚΟΑ και του Υπουργείου σχετικά με τους τρόπους ελέγχου των αθλητικών χώρων και τη σωστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων.

Στη Διάσκεψη τονίστηκε από τον Ανώτερο Προϊστάμενο των Υγειονομικών Υπηρεσιών, Ηρόδοτο Ηροδότου, πως σημαντικό εργαλείο στη σταδιακή επιστροφή του αθλητισμού είναι η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και Πρωτοκόλλων και η χρήση των νέων εργαλείων όπως είναι τα Rapid test. Από πλευράς ΚΟΑ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και η Γενική Διευθύντρια, Δρ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, σημείωσαν πως καθοριστικό ρόλο έχει και ο σωστός έλεγχος της τήρησης των μέτρων και των Πρωτοκόλλων από πλευράς του ΚΟΑ, με τη δυνατότητα πλέον της έκδοσης εξωδίκων από τους λειτουργούς του σε όσους παρανομούν.

Η κ. Πανά, αναφερόμενη στις φάσεις επιστροφής του αθλητισμού στη ζωή μας, είπε πως σήμερα είναι σε εφαρμογή η πρώτη φάση της σταδιακής επαναλειτουργίας, με την πραγματοποίηση ατομικών προπονήσεων και μικρών ομάδων μέχρι 4 άτομα, τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των μέτρων ατομικής υγιεινής και αυτοπροστασίας.

Στη δεύτερη φάση η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην επιστροφή των ατομικών προπονήσεων και των μικρών ομάδων σε κλειστούς χώρους και στην τρίτη φάση θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των αθλούμενων και ενδεχομένως στη διεξαγωγή κάποιων αγώνων που έχουν αλληλοεπίδραση.