Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις του στο παράνομο ΤΑΚ είπε ότι οι «αρμόδιες υπηρεσίες» του ψευδοκράτους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο θέμα της πετρελαιοκηλίδας από τη Συρία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ είπε ότι συζήτησε το θέμα με τον «υπουργό περιβάλλοντος» Φικρί Ατάογλου ενώ βρίσκεται και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές και πρόσθεσε ότι ήδη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι.

Καθησύχασε τους πολίτες σημειώνοντας ότι έχουν παρθεί και εφαρμόζονται μέτρα για την αποτροπή της θαλάσσιας περιβαλλοντικής καταστροφής.

Εξάλλου σε δηλώσεις της η «υπουργός έργων και τηλεπικοινωνιών» Ρεσμιγιέ Τσανάλταϊ είπε ότι το θέμα της πετρελαιοκηλίδας είναι ένα «θέμα διεθνές» ενώ απειλείται ολόκληρη η ανατολική παράκτια περιοχή Καρπασίας.

Σε δηλώσεις της στον παράνομο «Μπαϊράκ» είπε ότι ήδη το «γραφείο κρίσεων» συνήλθε και παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά ενώ στα κατεχόμενα μετέβησαν ειδικοί από την Τουρκία για να συνδράμουν στις προσπάθειες του ψευδοκράτους.