Συσκέψεις πραγματοποιούνται στα κατεχόμενα με τη συμμετοχή του «υπουργού περιβάλλοντος και τουρισμού» Φικρί Ατάογλου, ο οποίος δήλωσε ότι η πετρελαιοκηλίδα βρίσκεται στα 35 χιλιόμετρα από την Καρπασία ενώ ήδη εφαρμόζονται μέτρα για να εμποδιστεί.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ατάογλου είπε ακόμα ότι ήδη συστάθηκε «ειδική ομάδα» και αναφέρθηκε στην τεράστια περιβαλλοντική θαλάσσια καταστροφή.

Είπε ακόμα ότι τοποθετήθηκαν ειδικά φράγματα ώστε να εμποδίσουν την εξάπλωση της κηλίδας σε περίπτωση που φτάσει κοντά στην περιοχή.

«Όμως δεν είναι αρκετά τα φράγματα που τοποθετήσαμε και ελπίζουμε ότι η τα πλοία που έφτασαν από την Τουρκία να μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε την εξάπλωση της κηλίδας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα τρία πλοία από την Τουρκία είπε ότι αυτά είναι εφοδιασμένα με ειδικές συσκευές ενώ παρακολουθείται η πορεία της κηλίδας από δορυφορικές εικόνες και από ντρόουνς.

Εξάλλου, όπως μεταδίδεται, το «επιτροπή κρίσεων» υπό τον «υφυπουργό» Χουσεΐν Αμτσαογλού συνήλθε σήμερα και συζήτησε την κατάσταση με τους ειδικούς από την Τουρκία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αμτσαογλού είπε ότι στήθηκαν εμπόδια στα 400 μέτρα στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Καρπασίας ενώ στην περιοχή περιπολούν δύο πλοία του «λιμενικού».

Πηγή: ΚΥΠΕ