Άλλη μια δύσκολη νύχτα είχαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελλάδα, καθώς και οι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι έχουν πληγεί από τις τεράστιες πυρκαγιές που εξακολουθούν να μαίνονται εκτός ελέγχου.

Δραματική είναι η κατάσταση σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία και Μάνη.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, μεγάλη αναζωπύρωση έγινε στα βασιλικά κτήματα στη Βαρυμπόμπη, με τις φλόγες έφτασαν μέχρι τα σπίτια στους Θρακομακεδόνες, οι οποίοι εκκενώθηκαν.

Η αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη χθες βράδυ είχε σαν αποτέλεσμα το μέτωπο να επεκταθεί προς το πευκοδάσος στη Μαλακάσα η οποία εκκενώθηκε όπως και το Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Για δύο περίπου ώρες η φωτιά έκαψε εκατοντάδες στρέμματα, και λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ έφτασε μέχρι και την Εθνική οδό.

Έκκληση στους πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές στις οποίες έχει διαταχθεί εκκένωση από την Πυροσβεστική να φύγουν από τα σπίτια τους, απηύθυνε νωρίς σήμερα το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός.

 

Εκκένωση οικισμών 

Σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα και στον Μαραθώνα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες μέσα στους οικισμούς Πευκόφυτο και Ποντίων. Τουλάχιστον πέντε είναι οι ενεργές εστίες φωτιάς στην λίμνη του Μαραθώνα, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες για εκκένωση των οικισμών Ροδόπολης και Σταμάτας.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση και στην Εύβοια όπου οι φωτιά σταμάτησε μόνο όταν έφτασε στην Λίμνη της Εύβοιας. Συνολικά 1130 άτομα έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή και μεταφέρθηκαν στο Λιμάνι της Αιδηψού.

Για τέταρτη μέρα οι πυροσβέστες δίνουν μάχες με τις φλόγες στην Ηλεία, όπου παραμένουν σε εξέλιξη τέσσερα μέτωπα.

 

Τρείς συλλήψεις

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν συνολικά 154 πυρκαγιές ενώ υπάρχουν 64 ενεργά μέτωπα, δήλωσε αργά χθες βράδυ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ελλάδας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του εθελοντή πυροσβέστη στην Ιπποκράτειο πολιτεία.

Ανακοίνωσε παράλληλα ,ότι έχουν γίνει τρεις συλλήψεις υπόπτων για τις πυρκαγιές, στη Φωκίδα, στην Αττική και στην Καλαμάτα.