Στη σύλληψη του γιατρού ηλικίας 53 ετών, ο οποίος φέρεται να εξέδωσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε τρία τουλάχιστον άτομα, τα οποία νοσηλεύονται  σε κρίσιμη κατάσταση, προέβη απόψε η αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση,   η αστυνομία συνέλαβε το γιατρό,  στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία επίσημου εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη και για παραβάσεις του Περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου. Τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 26/4/2021 – 6/8/2021 στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, τρία πρόσωπα τα οποία νοσηλεύονται σε σοβαρή/κρίσιμη κατάσταση με τη νόσο COVID 19, φέρονται να κατέχουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο εκδόθηκε από τον ύποπτο.
Ο 53χρονος συνελήφθη απόψε με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης του.