Σε πύρινο κλοιό για μία ακόμη ημέρα βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, με καταστροφικές πυρκαγιές να μαίνονται στην Εύβοια και την Ηλεία, απειλώντας κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν και άλλα χωριά στην Εύβοια και στην Ολυμπία.

Στη μάχη ρίχνεται και ο στρατός καθώς έπειτα από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πυρκαγιές, αποφασίστηκε η περαιτέρω συνδρομή του στρατού.

Παράλληλα, στις 11:30 κυβερνητικό κλιμάκιο πραγματοποίησε σύσκεψη στα γραφεία της περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να δρομολογήσει τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Συχνές αναζωπυρώσεις σε Εύβοια και Ολυμπία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε για έξι μήνες η Λίμνη Ευβοίας.
Στην Εύβοια βρίσκονται ενεργά τρία μέτωπα, το ένα είναι το μέτωπο της Σκεπαστής, το δεύτερο είναι πέριξ του μοναστηριού του Οσίου Δαυίδ, το οποίο απειλήθηκε χθες αλλά δεν καταστράφηκε, και το τρίτο στις Ροβιές με κατεύθυνση προς τα Ήλια, δηλαδή προς την Αιδηψό.

Στο πρώτο μέτωπο, σε πύρινο κλοιό βρίσκονται οι Κεχριές και η Σκεπαστή, όπου δυσκολεύονται τα εναέρια μέσα λόγω της νέφωσης από τους καπνούς, με τις εναλλαγές στον αέρα να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Αναζωπυρώσεις της φωτιάς γύρω από την Αρχαία Ολυμπία αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, προσθέτοντας ότι «η κυριότερη αναζωπύρωση σημειώθηκε σήμερα πίσω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, αλλά επιχείρησαν άμεσα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά οχήματα».