Σε ποσοστό υλοποίησης 70% έχει φτάσει η κατασκευή της 1ης  φάσης του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαϊττά όπως ανέφερε στο Κανάλι 6, που βρέθηκε το πρωί στο εργοτάξιο, ο μηχανικός του έργου Πανίκος Παναγιώτου, προσθέτοντας πως από πλευράς διάθεσης του κονδυλίου το ποσοστό είναι μικρότερο, λόγω του αυξημένου κόστους των ασφαλτοστρώσεων, που θα γίνουν στο τέλος.

Η παράταση που δόθηκε για παράδοση του έργου είναι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2024, ενώ η αρχική ημερομηνία ήταν στις 13 Μαρτίου του 2023, ωστόσο όπως επισήμανε ο κ. Παναγιώτου, υπήρξαν αρκετές αλλαγές στο έργο σε σχέση με τις υπηρεσίες, που επέφεραν καθυστερήσεις, όπως και το γεγονός ότι μεσολάβησε η πανδημία.

Να σημειωθεί πως το αργότερο στις 3 σήμερα το απόγευμα θα δοθεί στην κυκλοφορία παράκαμψη του υφιστάμενου δρόμου, μέσω υπηρεσιακού που έχει κατασκευαστεί, δίπλα από το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Heritage.  Η παράκαμψη ξεκινά από το μέσο της  απόστασης της 1ης φάσης του έργου και φτάνει μέχρι την πάροδο προς Παλώδια, προκειμένου ο εργολάβος εργαστεί στο τμήμα του δρόμου που μέχρι σήμερα  κυκλοφορούσαν τα αυτοκίνητα.

Στη διασταύρωση προς Παλώδια, εκκρεμεί η κατασκευή κόμβου, (όχι κυκλικού) από το ιδιωτικό σχολείο “Island” που λειτούργησε πρόσφατα στην περιοχή, ώστε να υπάρχει  πρόσβαση και επαναστροφή των οχημάτων προς τη Λεμεσό και προς το Τρόοδος.

Αναφορικά με τη σήμανση στο έργο, για την οποία υπήρξαν παράπονα, ο Μηχανικός του μας είπε ότι αυτή συντηρείται από τον εργολάβο, με την επίβλεψη των Δημοσίων Έργων και πως το κύριο πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε φωτισμός στον υφιστάμενο δρόμο, αλλά ούτε και πρόνοια στο συμβόλαιο να τοποθετηθεί φωτισμός κατά τη διάρκεια των εργασιών, κάτι που θα προβλεφθεί για το επόμενο Τμήμα του δρόμου.  Υπήρξαν επίσης κρούσματα κλοπών και πρόκλησης ζημιών στη σήμανση.