Να συνεχίσει με αποφασιστικότητα τη στάση της μη ανοχής στη διακίνηση ναρκωτικών δεσμεύεται η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, ανακοινώνοντας ότι έχουν πραγματοποιηθεί 31 συλλήψεις στην περιοχή της Δεκέλειας από τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι υποθέσεις περιλάμβαναν εννέα άτομα που συνελήφθησαν για κατοχή με σκοπό την προμήθεια και βρέθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά, καθώς και 16 άτομα για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών. Τα υπόλοιπα αδικήματα αφορούσαν στην κατοχή ναρκωτικών.

Ο Βοηθός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δεκέλειας, Ανδρέας Πιτσιλλίδης, ανέφερε ότι τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν ήταν «κάνναβη, κοκαΐνη και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη». Οι συλλήψεις έγιναν στα χωριά Πύλα, Ξυλοφάγου, Ορμήδεια, Ξυλοτύμπου και Άχνα.

Η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε, ήταν μισό κιλό δεύτερης κατηγορίας, κάνναβης, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς της αστυνομίας, κοστίζει γύρω στις €10.000.

Επισημαίνοντας μια άνοδο στις συλλήψεις για ναρκωτικά, ο κ. Πιτσιλλίδης σημείωσε ότι καθώς πλησιάζουμε στην καλοκαιρινή περίοδο, παρατηρείται αύξηση της χρήσης ναρκωτικών και της προμήθειας τους .

Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τους συναδέλφους μας στο Τμήμα Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, ανέφερε ακόμη ο κ. Πιτσιλλίδης, σημειώνοντας ότι όσοι διαπιστωθούν ότι ασχολούνται με αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα θα διώκονται ποινικά βάσει της νομοθεσίας».