Ανοίγει τις πόρτες του, το Σάββατο 3 Απριλίου, το πρώτο πάρκο σκύλων του Δήμου Λεμεσού, που βρίσκεται στην οδό Αγοράς, δίπλα από την χονδρική αγορά στο Ζακάκι.
 
Ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού αναφέρει ότι, το πρωτοποριακό πάρκο αναψυχής για σκύλους θα λειτουργήσει στις 10:30π.μ του ερχόμενου Σαββάτου, προσφέροντας την ευκαιρία στους πολίτες να κάνουν την καθημερινή τους βόλτα με το αγαπημένο τους τετράποδο.
 
Ο χώρος θα λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας εκτός Πέμπτης με χειμερινό ωράριο (Νοέμβριο – Απρίλιο 9π.μ-5μ.μ) και καλοκαιρινό ωράριο (Μάιο – Οκτώβριο 9π.μ.-7μ.μ).
 
Πρόκειται, προστίθεται, για έναν ειδικά διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο 8.000 τ.μ. σε φυσικό περιβάλλον, που στοχεύει στην ευημερία των σκύλων και λειτουργεί με βάση όλα τα πρότυπα και κανονισμούς που συστάθηκαν σε συνεργασία με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και τις φιλοζωικές οργανώσεις.
 
Ο χώρος είναι χωρισμένος σε τρία τμήματα, ένας για παιχνίδια για σκυλιά (Α), ένας για περπάτημα με τους ιδιοκτήτες (Β) και ένας περιφραγμένος χώρος όπου μπορούν τα σκυλιά να κυκλοφορήσουν ελεύθερα χωρίς λουρί (Γ).

Οι συνοδοί των σκύλων πρέπει να είναι άνω των 15 ετών, να χρησιμοποιούν το χώρο µε δική τους ευθύνη, να είναι υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά του σκύλου τους, να βρίσκονται συνεχώς στο χώρο, ως επίσης και να έχουν τα σκυλιά τους δεμένα στους χώρους Α και Β και να καθαρίζουν τα περιττώματα τους.
 
Τονίζεται ότι απαγορεύεται η είσοδος σε σκυλιά µε επιθετική συμπεριφορά, σε άρρωστα σκυλιά (ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα πρέπει να παρουσιάσει το βιβλιαράκι εμβολιασμού καθώς και την άδεια σκύλου), σε σκυλιά που είναι σε περίοδο ζευγαρώματος και σε κουτάβια κάτω των 4 μηνών.
 
Επιπρόσθετα, απαγορεύεται η είσοδος σε σκυλιά που ανήκουν στις φυλές Pit Bull ή American Pit Bull, Japanese Tosca, Dogo Argentino, Fila Brazileiro. Επίσης, απαγορεύεται η χρήση γυάλινων αντικειμένων, το τάισμα και η όχληση ζώων.
Πηγή: ΚΥΠΕ