Στο στόχαστρο της έχει θέσει η αστυνομία τους επιτήδειους που κλέβουν σωρηδόν καταλύτες από οχήματα λόγω της μεγάλης αξίας τους και η προσπάθεια της αυτή άρχισε να αποδίδει καρπούς.

Το τελευταίο εξάμηνο οι κλοπές αυτές έχουν καταστεί πονοκέφαλος για τις αστυνομικές αρχές αφού οι επιτήδειοι, δρουν σε όλες τις πόλεις και λειτουργούν αυτόνομα.

Αυτή την περίοδο παρουσιάζεται μια ιδιαίτερη έξαρση κλοπών καταλυτών από οχήματα κυρίως σε Λευκωσία και Λάρνακα.

Στην Λεμεσό, που υπήρχε μια έξαρση κλοπών το προηγούμενο διάστημα, η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στην σύλληψη τριών προσώπων και εναντίον τους έχουν καταχωρηθεί υποθέσεις στο δικαστήριο.

Χθες έγινε άλλη μια σύλληψη ενός 34χρονου μηχανικού αυτοκινήτων από την Λευκωσία ο οποίος προσπάθησε να πωλήσει σε μηχανουργείο στη Λεμεσό καταλύτες αυτοκινήτων.

Μετά από πληροφορία, το μηχανουργείο τέθηκε υπό παρακολούθηση και όταν εμφανίστηκε ο 34χρονος, η αστυνομία προέβη σε έλεγχο.

Όπως διαπιστώθηκε ο 34χρονος είχε στην κατοχή του 3 κομμένους καταλύτες άγνωστης αξίας.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το ίδιο πρόσωπο είχε μεταβεί στο ίδιο συνεργείο την προηγούμενη εβδομάδα και πώλησε άλλους εφτά μεταχειρισμένους καταλύτες για το ποσό των 1865 ευρώ έναντι αποδείξεως.

Ο 34χρονος που οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου προβάλει διάφορους ισχυρισμούς και μεταξύ άλλων ανέφερε στους αστυνομικούς ανακριτές ότι τους καταλύτες τους έβγαλε από αυτοκίνητα πελατών του, αλλά δεν θυμάται ποιοι είναι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός καταγγελιών παγκύπρια για κλοπή καταλυτών από οχήματα.

Οι υποθέσεις αυτές προβληματίζουν έντονα την αστυνομία η οποία συνεχίζει τις έρευνες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας οι καταλύτες αυτοί είτε τοποθετούνται σε μεταχειρισμένα οχήματα ως καινούριοι είτε εξάγονται στο εξωτερικό αφού στην Κύπρο δεν μπορεί να γίνει επεξεργασία του εν λόγω μετάλλου.