Μετά τις γιορτές του Πάσχα αναμένεται να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο, το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λεμεσού «Πάνος Σολομωνίδης», μετά από απόφαση του Δήμου Λεμεσού, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, η απόφαση για διάθεση του πολιτιστικού κέντρου για σκοπούς εμβολιασμών, λήφθηκε στην τελευταία συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Πέμπτη.

Στόχος μας, σημείωσε, είναι «να συμβάλουμε στη διαδικασία εμβολιασμών, για να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα στην πόλη μας».

«Ενημερώσαμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και αναμένουμε να εξαγγελθεί σύντομα η διαδικασία για να λειτουργήσει το πολιτιστικό κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» ως εμβολιαστικό κέντρο», κατέληξε στη δήλωση του ο κ. Νικολαΐδης.

Όπως, εξάλλου ενημερώθηκε το ΚΥΠΕ, από πηγές του Υπουργείου Υγείας, μετά το πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού, θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Το πολιτιστικό κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» θα είναι το 5ο εμβολιαστικό κέντρο που μπαίνει στη μάχη κατά της πανδημίας, στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, μετά το παλιό νοσοκομείο, το ιατρικό κέντρο Λινόπετρας, το Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» και το Νοσοκομείου Τρόοδους, στην Κυπερούντα.