Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δειγματοληψίες που εξαγγέλθηκαν για 6.500 επαγγελματίες υγείας και για 20.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Εθνικής Φρουράς.

Η δειγματοληψία για τους επαγγελματίες υγείας θα διενεργηθεί σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια και αφορά όλους τους εργαζόμενους, μηδενός εξαιρουμένου. Η λειτουργός Τύπου του υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου σε δηλώσεις της είπε ότι από σήμερα ρίχτηκαν στη μάχη όλα τα ιδιωτικά εργαστήρια σε παγκύπρια βάση, τα οποία θα διενεργήσουν δειγματοληψίες σε 20.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Εθνικής Φρουράς.

Όπως είπε η κ. Κυριάκου, μερίδα εργαστηρίων ξεκίνησε τη διενέργεια τεστ από το Σάββατο, ενώ τα υπόλοιπα άρχισαν σήμερα. Τα πρώτα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες σημείωσε, για να προσθέσει ότι «υπήρξε ένα κρούσμα από τις 148 δειγματοληψίες, που διενεργήθηκαν το Σάββατο». Εξήγησε ότι από την ώρα της λήψης του δείγματος το αποτέλεσμα θα είναι έτοιμο εντός 48 ωρών.

Η διεξαγωγή των τεστ θα ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών.

Μήνυμα υπουργού Υγείας μέσω Facebook

Μεγάλη Εβδομάδα από σήμερα και ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου αποφάσισε να απευθυνθεί προς τους πολίτες μέσω του Facebook. Όπως έγραψε στην ανάρτησή του, «η προσοχή μας παραμένει εστιασμένη στον περιορισμό της επέκτασης του ιού και στην ταυτόχρονη περιφρούρηση του συστήματος υγείας. Η σκέψη μας είναι στραμμένη στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τη νόσο. Τους ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη.

Στους επαγγελματίες υγείας και σε όσους υπηρετούν στην πρώτη γραμμή, στέλνουμε αγάπη και ευγνωμοσύνη. Οι προσεχείς ημέρες είναι σημαντικές και είμαι βέβαιος ότι με την υπεύθυνη συμπεριφορά μας και την ακλόνητη πίστη σε αυτό που κάνουμε, θα βγούμε και αυτή τη φορά νικητές».

Μήνυμα από τον Αρχηγό Αστυνομίας

Σαφές μήνυμα προς όλους τους πολίτες έστειλε ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, όσον αφορά στις παραβιάσεις των διαταγμάτων της Κυβέρνησης.

Ο Αρχηγός σε ανακοίνωσή του διαμήνυσε πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι τις μέρες του Πάσχα, ενώ κάλεσε τους γονείς να δείξουν υπεύθυνη στάση και να συμβουλεύουν τα παιδιά τους, σε μια προσπάθεια αυτά να παραμείνουν στο σπίτι, έχοντας κατά νου ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδι, αλλά ένα εκρηκτικό κατασκεύασμα, το οποίο ενδέχεται να επιφέρει σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμη και θάνατο.

πηγή φωτογραφίας: Σταύρος Ιωαννίδης/ΓΤΠ