Με δύο πτήσεις που φτάνουν το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας στη Λάρνακα επαναπατρίζονται 108 Κύπριοι από το Λονδίνο και 42 Κύπριοι πολίτες και νόμιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία από τη Σόφια.

Όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών, θα αφιχθούν 108 Κύπριοι από το Λονδίνο με πτήση της Aegean Airlines που αναμένεται στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 17:00. Κάποιοι από τους επιβάτες είναι φοιτητές οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν εγκλωβιστεί σε διάφορες χώρες του εξωτερικού όπου είχαν μεταβεί για προσωπικούς, επαγγελματικούς ή ιατρικούς λόγους.

Παράλληλα, έχει παραχωρηθεί άδεια διενέργειας πτήσης της Bulgaria Air για μεταφορά Κύπριων πολιτών από τη Σόφια στη Λάρνακα. Με αυτή την πτήση, η οποία αναμένεται να φθάσει γύρω στις 16:45, θα αφιχθούν 42 Κύπριοι πολίτες και νόμιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία. Κάποιοι από τους πιο πάνω επιβάτες είχαν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό όπου είχαν μεταβεί είτε για επαγγελματικούς είτε για προσωπικούς λόγους. Με την ίδια πτήση θα επαναπατρισθούν και φοιτητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.