Οι αρμόδιοι λειτουργοί εργάζονται αδιάκοπα για την αποκατάσταση της ζημιάς που αφορά στον εξοπλισμό των διακομιστών του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις κρατικές ιστοσελίδες, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας πως «ελπίζουμε και ευελπιστούμε η αποκατάσταση της ζημιάς να γίνει το συντομότερο δυνατόν».
Ερωτηθείς ποια μέτρα λαμβάνονται τώρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ο Εκπρόσωπος είπε πως τις πρώτες πρωινές ώρες αποκαταστάθηκε το τηλεφωνικό κέντρο, τώρα γίνεται η εργασία για να μπορέσουν να στεγνώσουν οι servers και το δωμάτιο που βρίσκονται, με αφυγραντήρες κι άλλα μηχανήματα και να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της έκτασης της ζημιάς.
Μαζί με τα μέτρα που λαμβάνονται -είπε ο εκπρόσωπος- εξετάζονται εναλλακτικές κατά πόσο μπορεί να εξασφαλιστούν άλλα μηχανήματα για να μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα. Το θετικό είναι ότι η πρώτη ενημέρωση που έχουμε από τους αρμόδιους είναι ότι τα δεδομένα δεν έχουν χαθεί, άρα μόλις αποκατασταθούν οι servers θα μπορούν να λειτουργήσουν έστω και σταδιακά οι ιστοσελίδες και τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία του κράτους-πρόσθεσε.