Στην Ελλάδα, στη μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε 55 ενεργές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε το μεσημέρι.

Αναφορικά με το μέτωπο της Αττικής, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η εικόνα είναι καλύτερη, χωρίς αυτό να προκαλεί εφησυχασμό, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συχνές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέλαβαν ολονύκτιες προσπάθειες, έτσι ώστε αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, να μπορέσουν να οριοθετηθούν τα μέτωπα στην Αττική μέσα στις επόμενες ώρες, ανέφερε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην Αττική συνολικά 856 πυροσβέστες, με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Κύπρο, τη Γαλλία και το Ισραήλ.

Παράλληλα, συνδρομή προσφέρουν ο στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια, σημείωσε ότι στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν όλες οι διαθέσιμες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όπως ανέφερε, έχουν εκκενωθεί 39 οικισμοί, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα στον ορεινό όγκο της Βόρειας Εύβοιας.

Ακόμα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι είναι ενεργό ένα σημαντικό μέτωπο πυρκαγιάς στη Φωκίδα, με μεγάλο αριθμό αναζωπυρώσεων, από εστία που ξεκίνησε στο χωριό Ελαία.

Τέλος, σημείωσε ότι σήμερα η Ρόδος έχει τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.