Διάταγμα επτά ημερών κράτησης επέβαλε σήμερα το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον του 53χρονου γιατρού, ο οποίος καταγγέλθηκε ότι έδωσε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού σε 41χρονο που νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, στο ΤΑΕ Λάρνακας μετέβη ο πατέρας του 41χρονου, ο οποίος ανέφερε ότι ο γιος του, εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με πιστοποιητικό εμβολιασμού, εντούτοις δεν ήταν εμβολιασμένος.

Ο ασθενής σύμφωνα με τον αστυνομικό εξεταστή, φέρεται να είπε στη νοσηλεύτρια που θα τον διασωλήνωνε “μακάρι να ήμουν εμβολιασμένος!”.

Η σύζυγος του ασθενούς ωστόσο, που είχε καταθέσει στην Αστυνομία, ανέφερε ότι τόσο ο 53χρονος γιατρός όσο και ο σύζυγός της, εξερχόμενοι από το ιατρείο της ανέφεραν ότι εμβολιάστηκε.

Σε κατάθεση του λειτουργός του ΟΑΥ, ανέφερε ότι ο γιατρός έλαβε εξουσιοδότηση από τον οργανισμό για διενέργεια εμβολιασμών με AstraZeneca. Από τις 26 Απριλίου, μέχρι σήμερα ο ύποπτος παρήγγειλε συνολικά 170 δόσεις, ενώ φαίνεται μέσω του συστήματος του, ότι εμβολιάστηκαν 102 ασθενείς.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του γιατρού δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του, σημειώνοντας ότι ο πελάτης του αρνείται την κατηγορία.

Ο συνήγορος του υπόπτου ζήτησε από την Αστυνομία να διερευνήσει υπόθεση διατύπωσης απειλών σε βάρος του πελάτη του, από συγγενικό άτομο ασθενούς του.

Θα ληφθούν πάνω από 120 καταθέσεις και ανάμεσά τους 102 καταθέσεις από άτομα που φαίνονται στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή του γιατρού.

Η Αστυνομία εξετάζει και δεύτερη υπόθεση ασθενούς με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid.