Προς την κατεύθυνση προσώπων που αντιδρούν στα μετρά για τον κορωνοϊό κι αντεξουσιαστών στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τις βόμβες στο δημοτικό Ζακακίου και τα γραφεία του Υπουργείου Παιδείας στη Λεμεσό, αλλά ταυτόχρονα εξετάζονται και όλα τα άλλα ενδεχόμενα, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο Κανάλι 6.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια πηγή  στα υπόψην των ανακριτών βρίσκονται και οι κακόβουλες ενέργειες που σημειώθηκαν πριν από κάποιο καιρό με στόχο κεραίες εταιρειών κινητής λόγω της δαιμονοποίησης του 5G από κάποιους κύκλους.

Ο επικεφαλής του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε στο σταθμό μας πως η έκρηξη στο σχολείο στο Ζακάκι, δεδομένου ότι το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές και στην εκκλησία σε απόσταση 50 μέτρων, ήταν πολύ επικίνδυνη για πρόσωπα που τυχόν να περνούσαν από εκεί την ώρα που σημειώθηκε.

Επιβεβαίωσε πως υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση για τις έρευνες εκφράζοντας την ελπίδα πως θα προκύψει κάτι βοηθητικό από τις επιστημονικές εξετάσεις στα τεκμήρια από τις σκηνές.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως ο εκρηχτικός μηχανισμός που βρέθηκε έξω από τα γραφεία του υπουργείου στη Φραγκλίνου Ρούσβελτ διαφέρει από αυτούς του σχολείου.

Να σημειωθεί πως ο αρχηγός Αστυνομίας έδωσε οδηγίες για αύξηση των περιπολιών σε σχολικά κτίρια.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού, Μαρίνος Σαββίδης, καταδίκασε την ενέργεια και ανέφερε πως είναι «λυπηρό να έρχεσαι το πρωί στο σχολεία και να μη βλέπεις μαθητές.

Το Δημοτικό σχολείο στο Ζακάκι θα μείνει και αύριο κλειστό και θα γίνει αγώνας δρόμου αγώνας δρόμου προκειμενου να ανοίξει τη Δευτέρα.

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν  από τη φωτιά που τέθηκε κακόβουλα στο Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς στη Λευκωσία, από άγνωστους που διαμαρτύρονται για τη μάσκα στα σχολεία.

Το σχολείο θα μείνει κλειστό για πολλές μέρες και ενδεχομένως, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου γονέων Κώστα Καλλή, να λειτουργήσει ξανά μετά τις γιορτές, με τα παιδιά να αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες αφού παραβίασαν την είσοδο του Δημοτικού σχολείου, έβαλαν φωτιά σε αίθουσα διδασκαλίας, πολλαπλής χρήσης, ενώ έγραψαν με σπρέι στην είσοδο, «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας, προδότες».

Γίνονται διευθετήσεις προκειμένου τα παιδιά να κάνουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Η Αστυνομία, συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό των δραστών αναζητώντας στοιχεία μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης της περιοχής.