Χωρίς προπονήσεις είναι οι αρσιβαρίστες στην Κύπρο λόγο της παρούσας κατάστασης. Όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο προπονητής στην άρση βαρών, Ρόις Πολυδώρου, η καραντίνα έχει σταθεί εμπόδιο και στους αθλητές της άρσης βαρών.

Παρά το γεγονός πως πρόκειται για άθλημα που οι προπονήσεις του γίνονται σε κλειστό χώρο, είναι αδύνατον να γίνει ουσιαστική εξάσκηση χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Πολυδώρου “Η άρση βαρών απαιτεί πάρα πολύ τεχνική, η εξάσκηση της οποίας δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι.”

Ο περιφεριακός προπονητής της Λεμεσού είπε ακόμη πως “Σε μια προσπάθεια για να διατηρηθούν οι αρσιβαρίστες κάνουν ορισμένες ασκήσεις στο σπίτι. Την ίδια ώρα οφείλουν να προσέχουν και την διατροφή τους, κυρίως για να κρατήσουν την μυϊκή τους μάζα.”

Σχετικά με τις διοργανώσεις που αναβλήθηκαν και επηρεάζουν τους Κύπριους αθλητές στην άρση βαρών, αυτές είναι τρεις. Μια εξ αυτών είναι και οι αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που θα άρχιζαν το περασμένο Σάββατο στην χώρα μας.

Ο Ρόις Πολυδώρου πρόσθεσε ότι “Η Κυπριακή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών θα βοηθήσει τους αθλητές της, καθώς όταν αυτοί επιστρέψουν στην δράση θα διεξάγει νέα τοπικά πρωταθλήματα.” Ο λόγος που θα γίνει αυτό είναι για να αγωνιστούν οι αρσιβαρίστες και να πάρουν ρυθμό.

Κωνσταντίνος Νικολάου