Η αστυνομία προέβη χθες βράδυ σε 40 καταγγελίες πολιτών στην περιοχή του Παλιού Λιμανιού και της Μαρίνας Λεμεσού, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος καρναβαλιστών με αποτέλεσμα να προκληθεί συνωστισμός. 

Παράλληλα προέβη στην καταγγελία και δυο υποστατικών στην περιοχή, τα οποία λειτουργούσαν  κατά παράβαση των Διαταγμάτων για την λοιμοκάθαρση.

Από χθες το απόγευμα, μετά το πέρας και της καρναβαλίστικης αυτοκινητοπομπής, παρατηρήθηκε μεγάλη συγκέντρωση πολιτών στην περιοχή του μόλου και ιδιαίτερα στην πλατεία του παλιού λιμανιού και της μαρίνας, ενώ από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαπιστώνεται πως αρκετοί ήταν αυτοί που δεν έφεραν καν προστατευτική μάσκα.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και οι εξετάσεις για εντοπισμό των προσώπων που συμμετείχαν στην εκδήλωση παραβιάζοντας τα Διατάγματα.

Συγκεντρωτικά το τελευταίο 24ωρο στη Λεμεσό έγιναν 5920 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 109 πρόσωπα καθώς και τα δύο υποστατικά που λειτουργούσαν στον χώρο της εκδήλωσης, εκ τον οποίων στο ένα δόθηκε προσωρινό διάταγμα μη λειτουργίας.

Την κατάσταση που δημιουργήθηκε σχολίασε, με ανάρτηση του στο λογαριασμό του στο twitter, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης.

 Όπως αναφέρει, τα όσα σημειώθηκαν «σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Λεμεσιανών.

Ο κ. Νικολαΐδης εξέφρασε, επίσης, τη λύπη και απογοήτευση του για αυτές τις συμπεριφορές.