Με καζάνι που βράζει μοιάζει η ΑΗΚ καθώς τα απεργιακά μέτρα που συνεχίζονται αναμένεται ότι θα κλιμακωθούν, καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν πεδίο διαβούλευσης με το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε μαζική 12ώρη στάση εργασίας κατήλθαν από τις επτά σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της ΑΗΚ κάνοντας λόγο για στραγγαλισμό του Οργανισμού από διάφορες αποφάσεις του κράτους. Τα μέτρα θα διαρκέσουν μέχρι τις επτά το βράδυ και είναι συνέχεια της προειδοποιητικής μονόωρης στάσης εργασίας που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος ΣΕΠΑΗΚ Σώτος Σάββα ανέφερε ότι τα μέτρα θα κλιμακωθούν σε περίπτωση που δεν ληφθούν υπόψιν οι εισηγήσεις των εργαζομένων που έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα της ΑΗΚ.

Τα αρμόδια υπουργεία φαίνεται ότι δεν θεωρούν την ΑΗΚ ως τον σημαντικό βραχίονα του κράτους όσον αφορά την ενεργειακή πολιτική και δεν συμφωνούν με την στελέχωση του οργανισμού που ζητά του Δ.Σ. του Οργανισμού. Ανέφερε ακόμα ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχουν αιτήματα για επιδόματα, αλλά προτάσεις. «Δεν μπορεί την ίδια στιγμή που το κράτος παραχωρεί κρατικά τεμάχια σε ιδιώτες παραγωγούς ηλεκτρισμού, να εμποδίζεται η ΑΗΚ από την κατασκευή των δικών της φωτοβολταϊκών πάρκων, ώστε να γίνει πιο φθηνό το τιμολόγιο της.

Έντονη ήταν η τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών σήμερα στη Βουλή ο οποίος έκανε λόγο για προκλητική συμπεριφορά από την πλευρά των συντεχνιών. «Προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την προεκλογική περίοδο για να αποκομίσουν συντεχνιακά οφέλη», σημείωσε.

Δεν θα υπάρξει οπισθοχώρηση και τα μέτρα θα κλιμακωθούν ήταν η απάντηση του Κυριάκου Ταφούνα προέδρου της ΕΠΟΠΑΗ, καθώς όπως ανέφερε δεν έχουν ληφθεί τεκμηριωμένες απαντήσεις από το κράτος ότι δεν έχουν δίκαιο, για τα θέματα που εγείρουν.