Επιστολή στην οποία ζητείται η συζήτηση του θέματος των εργασιών στο Δημόσιο Κήπο στην αυριανή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, απέστειλε την Δευτέρα, η Ομάδα Πολιτών «Ο κήπος εν δικός μας».

Στην επιστολή που εστάλη στο Δήμαρχο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να συζητηθούν πολλά σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν από τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη για τη δημιουργία παιδότοπου στο Δημόσιο Κήπο.

Μεταξύ άλλων, η Ομάδα Πολιτών «Ο κήπος εν δικός μας» αναφέρει ότι υφίσταται επιβεβαιωμένη παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας από τις εργασίες και θέτει το ερώτημα πότε θα συμμορφωθεί ο Δήμος με τις σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το Τμήμα Περιβάλλοντος, επισημαίνεται στην επιστολή, οι εργασίες που γίνονται στο χώρο είναι για την δημιουργία Θεματικού πάρκου και όχι παιδικής χαράς, οπόταν θα έπρεπε να εξασφαλιστεί πολεοδομική άδεια, κάτι που δεν έγινε και συνεχίζονται οι εργασίες.

Η Ομάδα Πολιτών «Ο κήπος εν δικός μας», τονίζει στην επιστολή της, ότι παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της, δεν έχουν πρόσβαση στα αναλυτικά σχέδια και στις λεπτομερείς περιγραφές, όπως έχουν διαμορφωθεί μετά τις υποδείξεις του Τμήματος Δασών για την προστασία των αιωνόβιων δέντρων στον Δημόσιο Κήπο.

«Η δημόσια διαβούλευση απαιτείται από τη νομοθεσία και η σημασία της σε σχέση με τις ενέργειες σας στον Δημόσιο Κήπο έχει τονιστεί επανειλημμένα από το ΕΤΕΚ, τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, την Επίτροπο για Προστασίας Δικαιωμάτων Παιδιού, τα Αρχιτεκτονικά Τμήματα όλων των πανεπιστημίων της Κύπρου, δύο τμήματα του ΤΕΠΑΚ, διάφορες ΜΚΟ, καθώς και από πλήθος δημοτών σε δύο διαμαρτυρίες» τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομάδας Πολιτών, η οποία διερωτάται γιατί ο Δήμος δεν θέτει το έργο σε δημόσια διαβούλευση έστω και αυτή την στιγμή.

Η Ομάδα Πολιτών «Ο κήπος εν δικός μας», διερωτάται τέλος με όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν, γιατί ο Δήμος επιλέγει να συνεχίζει τις εργασίες στον Δημόσιο Κήπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Δήμος Λεμεσού, δεν έχει αποφασίσει ακόμα, αν θα απαντήσει θετικά στο αίτημα της Ομάδας για να συζητηθεί το θέμα στην αυριανή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου.