Σχεδόν το 30% του πληθυσμού στην Κύπρο έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, εκφράζοντας ικανοποίηση για την ανταπόκριση των πολιτών.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης στο Κέντρο Εμβολιασμού της Κρατικής Έκθεσης, ο κύριος Ιωάννου επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα των εμβολιασμών φαίνονται ήδη και στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι σε ηλικίες όπου υπάρχει επάρκεια στην εμβολιαστική κάλυψη, έχουν μειωθεί ουσιαστικά και οι νοσηλείες και τα θετικά περιστατικά που εντοπίζονται καθημερινά.

Ο κύριος Ιωάννου ανέφερε ότι έχει αυξηθεί η δυνατότητα εμβολιασμών στους 14.000 καθημερινά.

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε αναμένεται να έχουμε πετύχει ανοσία της αγέλης, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι εκτιμάται ότι αυτό θα επιτευχθεί όταν εμβολιαστεί περίπου το 60-70% του πληθυσμού που δύναται να εμβολιαστεί, μέχρι το τέλος του Ιούνη.

Ανέφερε τέλος ότι θα αξιολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα αν έχει βελτιωθεί η επιδημιολογική κατάσταση ώστε να μπορεί να επιστρέψει η Κύπρος στα προηγούμενα μέτρα που ίσχυαν, προσθέτοντας ότι κανένας δεν μπορεί να ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και ότι θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.